USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Відкрили пам’ятну дошку загиблому в АТО волинянину Андрію Зайцю

11 Жовтня 2016 22:02
Пам’ятну дошку Героєві, який віддав своє молоде життя за цілісність України, бійцю 128-ої механізованої бригади Андрію Зайцю, відкрили у рідному селі Доросині на Рожищенщині.

Андрія Зайця мобілізували у серпні 2014-го. Спочатку були двомісячні навчання, згодом – зона бойович дій. Майже рік хлопець безстрашно боровся з ворогом на Донбасі. За цей час двічі приїздив додому у відпустку. Повертаючись на Схід, зізнався мамі, що зустрів там дівчину, з якою мріє одружитися. Але не судилося. 23 липня 2015 року БМП, в якій був Андрій з товаришами, попала під обстріл в районі села Сизе неподалік Станиці Луганської. І хоч Андрій єдиний з усіх мав бронежилет, це його не врятувало, бо поранення було несумісне з життям.

25 липня 2015 року 27-річного Героя навколішки зустрічали земляки на малій Батьківщині. Андрія Зайця поважали у рідному селі за щирість, доброту, бажання допомогти у важку хвилину. Тому такою велелюдною була прощальна процесія. Приїхала попрощатися з коханим і його дівчина Наталка.

За особисту мужність та високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Андрія нагородили орденом «За мужність» III ступеня посмертно. Державну нагороду отримала згорьована матір. Тепер це єдина її пам’ять про сина-героя.

Село Доросині вміє берегти пам’ять про своїх земляків. Окремою сторінкою вписане в історію цього населеного пункту ім’я загиблого воїна-інтернаціоналіста Юрія Троцюка, якому встановили пам’ятну дошку у місцевій школі. Його життя забрала чужа війна, але він гідно виконав свій військовий обов’язок і став прикладом мужності для юних доросинівців. Тепер прийшов час увічнити пам’ять Андрія Зайця, який віддав своє молоде життя вже за Україну.

Учні школи, учасники антитерористичної операції на Сході нашої держави, представники влади та односельці стали свідками цієї урочистої і водночас сумної події. Освятив пам’ятну дошку Героєві на фасаді сільської школи місцевий священик.

Слова вдячності, поваги і водночас невичерпної скорботи лунали в адресу захисника України Андрія Зайця. Своїми спогадами про загиблого Героя ділились його вчителі, рідні та близькі. І не висихали материнські сльози смутку та печалі.

Вічна пам’ять та слава Героям!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus