USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відкрили виставку «На спомин про Луцьк»

23 Серпня 2017 17:05
В обласному центрі Волині презентували виставку Гаврила Остапенка, приурочену до Дня Незалежності та Дня міста, «На спомин про Луцьк».

Дійство відбулося сьогодні, 23 серпня, у Художньому музеї Луцька.

Так, на відкриття виставки завітали представники влади міста: виконуючий обов’язки міського голови Григорій Пустовіт, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, мистецтвознавці та лучани, які люблять живопис.

До уваги публіки представлені понад 40 творів живопису, які розповідають про Луцьк кінця 1920-х – 1960-х років. Метою виставки є донесення до людей творчого доробку художника Гаврила Остапенка, а також популяризація створеної ним колекції, яка присвячена Луцьку. Автором і куратором виставки є науковий співробітник Художнього музею Олена Старикова.

Завідувач Художнього музею у Луцьку Зоя Навроцька розповіла, що виставка приурочена до Дня Незалежності та Дня Луцька.



«Кожна установа намагається підготувати щось особливе до цих святкових днів. Сьогодні ми робимо подарунок нашому місту, лучанам і самим собі, представляючи колекцію Гаврила Остапенка в залах нашого музею. Можна було б просто розгорнути виставку, повідомити про це в інтернеті, але ми покликали небайдужих людей, аби визначити місце цього художника і сказати про нього декілька хороших слів. Художник – це та людина, яка працює не для себе, а для людей», - зазначила Зоя Навроцька.

Виконуючий обов’язки міського голови Григорій Пустовіта зауважив, що роботи художника навивають певну ностальгію.



«Я вдячний всім, хто долучився до організації цієї виставки. Ми робимо одну справу – вшановуємо тих лучан, які залишили нам пам’ять. Я не мистецтвознавець і, коли ваше око бачить певні огріхи, то я бачу красу буденності, вміння художника Гаврила Остапенка передати красу в тому, що ми бачимо щоденно, що бачили сучасники художника – ми бачимо вулиці нашого міста, будинки, людей, природу, але ми побачили і пройшли. А він побачив, зафіксував, передав – це не просто фотографічне зображення, ми відчуваємо, що тут є щось на рівні підсвідомості. Кожна картина навіває настрій, надає наснаги», - підсумував Григорій Пустовіт.



Насамкінець він подякував організаторам виставки і художнику Гаврилу Остапенку, який залишив лучанам спадок і спогади про Луцьк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Маруся Показати IP 23 Серпня 2017 19:32
Я не знаю, хто робив фотографії та монтував репортаж, але після того знімка, де розливається шампанське - вас би не запросили більше у жодне пристойне товариство. Так не робиться! За кордоном після офіційної частини просять вимкнути записуючу техніку або просять журналістів залишити захід
Олена Чміль Показати IP 23 Серпня 2017 19:44
В музеї високі чиновники та менші чиновники і ще й до того мистці. Так, це новий рівень луцького мистецтва! Вітаємо музей, вам вдалось їх опанувать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus