USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Відкривають ресторани і скасовують комендантську годину: у Швейцарії послаблюють карантин

26 Травня 2021 20:22
Уряд Швейцарії у середу, 26 травня, оголосив про пом’якшення карантинних обмежень, запроваджених для стримування пандемії COVID-19.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на AFP.

Зазначається, що від понеділка, 31 травня, заклади громадського харчування знову зможуть приймати відвідувачів у приміщенні. За столиком одночасно зможуть перебувати до чотирьох осіб, а пересуваючись по залі, відвідувачам доведеться носити маски.

Водночас комендантська година, яка зараз діє після 23:00, буде скасована.

Окрім того, громадяни більше не будуть зобов’язані працювати дистанційно. «Робота з дому буде швидше рекомендацією, ніж вимогою для підприємств, які проводять щотижневе тестування. Повернення в офіс має бути поступовим», – зауважили в уряді.

На публічних заходах дозволять збір до 100 осіб у приміщенні і до 300 людей просто неба.

До кінця травня у Швейцарії має закінчитися вакцинація проти коронавірусу груп високого ризику, в уряді очікують стабілізації ситуації із захворюваністю на COVID-19.

Від початку пандемії на коронавірус захворіли понад 688 тисяч швейцарців, майже 10,2 тисячі з яких – померли.

2,76 мільйона громадян країни вже отримали свою першу дозу COVID-вакцини, тоді як майже 1,5 мільйона осіб вважаються повністю щепленими. У Швейцарії використовують лише вакцини від Pfizer і Moderna.

Наступні пом’якшення очікуються після 1 липня.

Тим часом від 1 червня Ізраїль планує скасувати всі карантинні обмеження, які були введені для боротьби з пандемією коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus