USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Відновлений «Оберіг» згуртує україномовних виконавців благодійною метою

1 Листопада 2018 15:10
1–3 листопада в Луцьку триватиме Всеукраїнський фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Оберіг». Протягом трьох фестивальних днів на обласних сценах виступлять музиканти не тільки з Волині, а й із Донеччини, Дніпропетровщини, Черкащини, Чернігівщини, Київщини, Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини та Тернопільщини. Загалом – близько 43 виконавців. Водночас у рамках фестивалю відбудуться виїзні концерти у Володимирі-Волинському та Ковелі.

Про це йшлося під час прес-конференції з нагоди відкриття фестивалю за участю членів організаційного комітету 1 листопада.

Як зазначено, фестиваль покликаний підтримати молодих виконавців задля вдосконалення їх виконавської майстерності та художнього рівня репертуару. Окрім того, дійство організовується на підтримку співаної поезії 1989–2001 років.

Фестиваль пройде у двох номінаціях: авторська пісня та співана поезія. Долучитися до конкурсу можуть музиканти, які виконують твори на вірші українських поетів і мають більше 16 років. Уже відомо, що свої виступи в рамках «Оберегу» даруватимуть вокальний дует заслужених артисток України Лесі та Галі Тельнюк, Василь Жданкін, Роман Коляда, Віталій Кириченко, Володимир Смотритель, Юрій Поліщук, Микола Більшевич та інші. А заключним заходом фестивалю стане гала-концерт у Палаці культури міста Луцька 3 листопада.

Як пригадав перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, це вже другий відновлений фестиваль. Перший вдалося провести минулого року за підтримки облради, зокрема фінансової ініціативи депутата Сергія Сівака.
«Ідея відновлення фестивалю «Оберіг» витала вже давно. І для її реалізації знайшлася політична воля», – сказав Олександр Пирожик. Він наголосив на тому, що фестиваль є некомерційним і представляє музичну палітру виконавців практично з усієї України, які виконують україномовні елітні пісні.

Також посадовець наголосив на тому, що фестиваль є благодійним, тож усі кошти, зібрані під час концертів, спрямують на потреби 14-ї окремої бригади, адже «Оберіг» присвячений новітнім українським героям: героям Небесної сотні та українсько-російської війни.

Сергій Сівак, своєю чергою, розповів, що фестиваль розпочинається виїзним концертом, який відбудеться 1 листопада у Володимирі-Волинському, де дислокується 14-та ОМБ.

«У Володимирі-Волинському також проживає один із переможців колишніх фестивалей, ще тих, які проходили в 90-ті роки, – це Сергій Шишкін», – зазначив Сергій Сівак.
Член організаційного комітету Ігор Баранюк підкреслив, що відмінною рисою фестивалю є індивідуальна музика кожного з учасників дійства. «Головна риса, на яку ми звертали увагу під час відбору учасників, – це особистісний характер оберіговської пісні виконавця, її соціальна основа», – зауважив Ігор Баранюк.

«Дуже приємно, що Всеукраїнський фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Оберіг» має, як і колись, постійну прописку в Луцьку, адже це ще одна нагода для промоції нашого міста, це ще одна нагода підкреслити наш мистецький потенціал, та популяризувати наш древній і гостинний Лучеськ. Переконана, що лучани почерпнуть багато цікавого під час цих фестивальних днів, оскільки поруч із знаними виконавцями захід відкриває й нові імена», – звернула увагу директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus