USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Відомо, коли Ігор Поліщук проведе день у пітьмі

26 Жовтня 2017 13:15
Радник Луцького міського голови у четвер, 2 листопада, весь робочий день проведе із зав’язаними очима, аби дослідити наскільки місто доступне для незрячих людей.

Про це стало відомо 26 жовтня під час семінару у межах програми «Зробимо Луцьк доступним», яка реалізовується Волинським осередком ВГО людей із інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» 26 жовтня.

Нагадаємо, радник міського голови Ігор Поліщук погодився провести повний робочий день із зав’язаними очима, аби солідаризуватись з незрячими та перевірити Луцьк на доступність інфраструктури міста.

«Ми з Ігорем Поліщуком як з представником влади домовилися про цікавий експеримент, який спрямований на те, аби дослідити доступність Луцька для незрячих людей. На наступному тижні Ігор Поліщук проведе повний робочий день із зав’язаними очима», - зазначив голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

За його словами, це буде певний квест, зараз команда ГО «Генерація успішної дії» працює над маршрутом, який не буде розголошуватися.

«Я думаю, що Ігор Ігорович насправді не усвідомлює, на що він йде, адже це дуже складно психологічно. Йому буде набагато важче ніж нам, адже ми звикли жити в темряві. Я взагалі не знаю, як він на це погодився», - каже пан Віталій.

Своєю чергою, Ігор Поліщук зауважив, що він не боїться показатися смішним, тому наступний четвер він проведе цілий робочий день у темряві.

«Дійсно, є проблема з доступністю Луцька для незрячих. Ми працюємо над тим, щоб це виправити. Всі знають, що у нас є проект по працевлаштуванню людей з обмеженими можливостями у департаменті соціальної політики.

Можливо, хтось боїться показатися смішним та соромиться цього. Я погодився на цей експеримент для того, аби привернути увагу до проблем незрячих людей. Не знаю, що мене чекає, але я думаю, що в цьому немає нічого страшного. Безумовно, що людям, які не бачать, легше, адже вони пристосовані до цих умов. Мені буде непросто, але це не є неможливим. Це допоможе солідаризуватися з людьми, які мають вади зору, а також приверне увагу суспільства до цієї проблеми», - розповів Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus