USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відомий волинський ансамбль пропонували передати на баланс району або ОТГ

20 Червня 2019 16:55
Можливість передачі ансамблю «Колос» на баланс Луцького районного бюджету пропонують розглянути у бюджетній комісії облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 20 червня.

Члени комісії розглянули звернення Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос». Як пояснила начальник управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара, керівник ансамблю просить збільшити бюджетні асигнування на 150 тисяч гривень. Відповідні зміни до обласної програми раніше затвердили рішенням облради. Йдеться про кошти на гастрольну діяльність, витрати на придбання пального.

Голова комісії Ірина Вахович запропонувала взяти інформацію до відома та розглянути можливість виділення суми під час розподілу коштів перевиконання бюджету.

Член комісії Анатолій Грицюк зауважив, що раніше ансамбль взяли на фінансування з обласного бюджету через скрутну ситуацію з фінансами, що була у Луцькому районному бюджеті та зважаючи на те, що колектив має хорошу репутацію і його варто зберегти.



Нині Луцький районний бюджет чимало коштів повертає державі, тому депутат пропонував розглянути можливість передачі ансамблю на баланс районного бюджету. Це зменшило б навантаження на обласний бюджету. Можливості Луцького району, мовляв, не можна порівняти з Камінь-Каширським, Любешівським чи Ківерцівським районами, адже він має надлишок власних коштів. До того ж, ансамбль базується на території Торчинської ОТГ, де працюють потужні підприємства, які сплачують великі суми податків у місцевий бюджет, а у 2020 році повинен відбутися вирішальний етап децентралізації.

Отже, члени комісії рекомендували розглянути питання доцільності співфінансування ансамблю та передачі його на районний рівень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus