USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відпочинок у Єгипті: чи потрібно щепленим українцям робити ПЛР-тест

17 Вересня 2021 17:45
У ЗМІ з’явилася інформація про те, що Єгипет не визнає українські COVID-сертифікати про вакцинацію і наших туристів змушують робити ПЛР-тест.

Про те, чи справді це так і чи всім українським туристам потрібен ПЛР-тест, аби відпочити на курортах цієї популярної країни, пише OBOZREVATEL.

Виявилося, що в єгиптян справді є вимога, аби в паперовому сертифікаті про вакцинацію був QR-код. Українські лікарі таких сертифікатів вакцинованим не видають, проте QR-код є в сертифікатах електронних – у застосунку Дія. І чутки про те, що в Єгипті взагалі не зважають на Дію, сильно перебільшені – запевняють вітчизняні туроператори.

Читати ще: Єгипет вводить мінімальні ціни на розміщення в готелях. Скільки коштуватиме проживання

Журналісти поспілкувалися з представниками трьох із них – і всі вони стверджують: ніхто не розвертає українських туристів в аеропорту і не відправляє додому через «неправильні» сертифікати, тож приводу для паніки немає. 90% тих, хто придбав путівки до Єгипту, без проблем проходять контроль, показавши паперовий сертифікат про вакцинацію та електронний, із QR-кодом.

Зарано панікувати з приводу того, що українським туристам ускладнили доступ до єгипетських пляжів, переконують туроператори.

Працівники митниці справді можуть попросити вас здати ПЛР-тест: вони мають на це право. Але користуються ним украй рідко. «Хіба що в тих випадках, коли турист привернув до себе увагу не зовсім адекватною поведінкою, – говорять представники туроператорів. – На жаль, після нічних перельотів чартерними рейсами таке трапляється. Проте у мирних відпочивальників проблем із проходженням контролю зазвичай не буває. Тож якщо проблеми виникають, претензії, імовірніше, не до Дії, а до туриста».

На питання, чи потрібно робити ПЛР-текст вакцинованим, аби перестрахуватися, в турфірмах відповіли: в Україні витрачати гроші на тест не варто, бо про нього, якщо ви маєте сертифікат про щеплення, можуть навіть не спитати. Якщо ж усе-таки спитають, тест на COVID-19 можна пройти вже в Єгипті, він коштує 30 доларів (801,5 гривні).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus