USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відпочинок під час травневих свят: подорож по Волині

30 Квітня 2013 12:35
Відпочити на Волині під час травневих світ радять журналісти.

Про це пишуть на сайті Тексти.org.ua.

Так, серед запропонованих журналістами нестандартних місць для подорожей - Волинь. Зокрема історична Волинь – це не тільки нинішня Волинська область, а й південні частини Рівненщини та Житомирщини, включно з обласними центрами.

У Луцьку журналісти радять відвідати замок Любарта XIV століття, що перебуває у незвично доброму, як на українську фортифікаційну спадщину, стані.

У XV столітті, розповідають, в ньому відбувався з’їзд монархів Європи. Зараз у замку діють кілька музейних експозицій.

Також визначним місцем Луцька є костел Петра і Павла. Окрім самого храму, потужного, стильного й монументального, можна побувати у великому і цікавому підземеллі: кімнати, камери, колодязі, поховання. Будьте готові, попереджають автори, що гід тут, хоч і немолодий, проте бадьорий, і любить полякати туристів-роззяв.

У Луцьку, переконують, необхідно також побачити стародавній архітектурний комплекс Луцького братства, Троїцький кафедральний православний собор, традиційну пішохідну вулицю-«стометрівку», синагогу тощо.

На думку авторів статті, головна сучасна пам’ятка Луцька – місцевий «будинок з химерами», а точніше дім-майстерня скульптора Миколи Голованя на березі Стиря.

Загалом Луцьк, пишуть, вражає затишною атмосферою, привітними людьми і чистою українською мовою, без галицької вимови і задиркуватості.

Неподалік Луцька (приблизно 76 кілометрів), під самим польським кордоном – старовинне місто Володимир-Волинський, у минулому - столиця Володимирського князівства.

У Володимирі зберігся Успенський собор аж дванадцятого століття. Його, правда, неодноразово реставрували-перебудовували, проте зараз він виглядає досить автентично, у дусі давньоруської архітектури. Є тут і замкові вали, й різноманітні цікаві будівлі культового та цивільного призначення.

Також у список міст-рекомендацій для подорожі потрапили Рівне, Дубно, Острог, Гоща, Житомир, Кмитів, Коростишів та Бердичів, а також Чернігів, Ніжин, Седнів, Новгород-Сіверський, Путивль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus