USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відповідальність на дорозі: Кабмін дозволив вносити дані водіїв орендованих авто в Єдиний реєстр

24 Березня 2021 18:55
Кабмін схвалив постанову про внесення змін до Порядку внесення відомостей про користувача транспортного засобу (особи, яка на законних підставах користується транспортним засобом, що їй не належить) до Єдиного держреєстру транспортних засобів.

Документ уряд прийняв із доопрацюванням у одноденний термін, передає Finance.UA.

Що це дасть. Це дозволить вносити до Єдиного держреєстру транспортних засобів відомості про належного користувача, який користується транспортним засобом на підставі договору фінансового або оперативного лізингу та який у разі вчинення безпосередньо ним адміністративного правопорушення буде нести адмінвідповідальність.

Тепер суб’єкти господарювання через вебдодаток, розміщений на сайті Головного сервісного центру МВС, можуть заповнити е-заяву із застосуванням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) уповноваженого в установленому законодавством порядку представника юридичної особи або належного користувача.

Ця постанова також визначає, що серед підстав для відмови у внесенні до цього Реєстру відомостей про належного користувача є, зокрема, виявлення під час проведення перевірки за відповідними реєстрами та базами даних, доступ до яких має МВС, зазначеного у заяві транспортного засобу у арешті та\\або обтяженні на заборону права користування та\\або передачі права користування цим транспортним засобом.

Як зазначається, внесення до Реєстру відомостей про належного користувача – працівника, визначеного керівником юридичної особи, яка є власником транспортного засобу або отримала в установлений законодавством спосіб право користуватися ним, здійснюватиметься у сервісному центрі МВС за заявою) уповноваженого в установленому законодавством порядку представника юридичної особи або належного користувача.

Раніше у Головному сервісному центрі МВС інформували, що за одним транспортним засобом може бути призначений лише один належний користувач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus