USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Закон про евробляхи» здешевить нові автомобілі, – ЗМІ

14 Листопада 2018 19:55
В Україні вартість нових автомобілів зменшиться залежно від об'єму двигуна, коли набуде чинності закон про зниження акцизу на розмитнення (так званий «закон про евробляхи»). На скільки зменшаться ціни на авто досліджував Autoconsulting.

Згідно з розрахунками, вартість розмитнення зменшиться залежно від об'єму двигуна. Наприклад, зараз акциз на автомобіль Citroen C1 з двигуном до літра перебуває на рівні 101,8 євро. Якщо розрахувати акциз за формулою нового «закону про легалізацію евроблях», то він складе 49,9 євро.

У свою чергу на Skoda Octavia з мотором 1,8 л ставка акцизу сьогодні становить 480,6 євро, а за новою формулою вона буде на рівні 90 євро. На Toyota Camry з мотором 2494 см3 акциз сьогодні становить 688,34 євро, однак за новою формулою він складе 124,7 євро.

Що стосується автомобілів з дизельними двигунами, то тут аналогічна ситуація, стверджує видання. При цьому зниження роздрібної ціни на автомобілі може бути ще більшим - приблизно на 20% - через зниження ПДВ.

«Після набуття чинності закону подешевшають абсолютно всі нові автомобілі. Але найбільше подешевшають нові бензинові авто з об'ємом двигуна від трьох літрів і вище. А також - нові дизельні автомобілі з об'ємом двигуна від 2,5 літра і вище», - пише видання.

Як відомо, Верховна Рада прийняла новий закон про розмитнення ввезених в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією. Також депутати ввели нову систему штрафів за прострочені «євро бляхи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сяконів Показати IP 15 Листопада 2018 15:11
молодці. діти депутатів тепер зможуть купувати собі нові порше, а не після дупи старого німця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus