USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Відпрацьовують перехід із мирного на воєнний час: у Білорусі проводять масові військові навчання

11 Червня 2022 19:31
Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовується «перехід з мирного на воєнний час».

Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Відзначається, що з 7 червня збройні сили Білорусі почали чергові заняття з бойової готовності.

«Основна мета тренувань: «перехід з мирного на воєнний час». Заняття проводяться також серед строковиків після чергового призову на військову службу та освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки», – йдеться в повідомленні.

У рамках цих зборів відпрацьовуються питання організації охорони та оборони об’єктів військової та цивільної інфраструктури, виконання заходів воєнного стану, а також протидія диверсійно-розвідувальним групам.

Читати ще: Лукашенко припускає, що Білорусь може воювати за Західну Україну

Крім того, в період з 22 червня по 1 липня в Гомельській області заплановано проведення мобілізаційних навчань з військовими комісаріатами.

«До тренувань додатково залучатимуться усі категорії військовослужбовців, підрозділи, військові частини, з’єднання, органи військового управління. Тематика аналогічна: «перехід із мирного на воєнний час», – повідомили у розвідці.

Також з 28 червня по 16 липня на території Жлобинського району Гомельської області заплановано проведення військових зборів з військовослужбовцями новостворених територіальних військ.

Раніше в Генштабі повідомили, що у Білорусі на кордоні з Україною зібрали 7 батальйонів та продовжили перевірку бойової готовності до 18 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Червня 2022 21:20
Йдем на шашлики? Чи ще рано? Чого президент мовчить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus