USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Відреставровану ікону XVIII століття передали волинському музею

15 Вересня 2023 12:17
На постійну експозицію в Нововолинський історичний музей передали ікону «Таємна вечеря», що є частиною Низкиничівського іконостасу 18 століття.

Образ упродовж восьми місяців відновлював харківський художник-реставратор Артем Погрібний, інформує Суспільне.

Як провідний науковий співробітник волинського музею Юрій Велінець, ікону знайшли взимку цього року в церкві села Кропивщина Володимирського району.

«Завдяки позиції мешканців села Кропивщина, іконі надано нову сторінку її історії. Багатьом людям та громадам варто врахувати таку співпрацю задля охорони нашої спадщини», – зазначив Юрій Велінець.

Також реставратор відновив ще одну частину Низкиничівського іконостасу – царські ворота, що були знайдені давно та знаходилися у фонді музею.

«Царські ворота та ікона поки єдині із комплексу, які вдалося віднайти й врятувати. Її відкриття започаткувало проведення ряду експедицій з метою виявлення сакральних пам’яток, що потребують порятунку», – додав Юрій Велінець.

Усю реставровану композицію – ікону та царські ворота – наразі можна оглянути в Нововолинському історичному музеї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus