USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відсьогодні у луцьких вишах стає «спекотніше» – вступна кампанія у розпалі

10 Липня 2019 09:29
Біля навчальних закладів із самого ранку можна бачити батьків та майбутніх студентів. Хоча офіційно вступна кампанія стартує 1 липня – із реєстрації електронних кабінетів, саме сьогодні, 10 липня, розпочалася її активна фаза – подача електронних заяв та паперів.

Загалом вчорашнім школярам трохи спокійніше, адже головним їхнім завданням була робота за комп’ютером – завантаження електронних документів. Натомість, зараз найбільше клопотів у випускників коледжів, училищ, технікумів, університетів. Саме вони, бажаючи здобути ступінь «бакалавра» та «магістра» повинні написати заяви та подати необхідні папери.

Як розповіла заступниця відповідального секретаря приймальної комісії СНУ імені Лесі Українки Ірина Петрівна Марценюк, частина абітурієнтів активно працювала з 1 до 10 липня – здавала творчі конкурси. А відсьогодні приймають документи у тих, хто претендує на державну форму навчання. З усіх спеціальностей абітурієнт може подати документи на 4. Загалом же, таких заяв може бути 7.
Серед особливостей цьогорічної кампанії є те, що значно більше бажаючих стати магістрами змушені були здавати ЗНО з іноземної мови. Взагалі подейкують, що з 2020 року воно буде обов’язковим при вступі на усі спеціальності. Також новинкою є те, що на економічні спеціальності на основі ОКР «молодший спеціаліст» необхідно докласти сертифікат ЗНО з української мови. Йдеться про галузь знань «Управління та адміністрування».

Університет добре підготувався до вступної кампанії – з 1 липня почали працювати консультаційні центри, які допомагали вступникам із реєстрацією електронних кабінетів. Технічні секретарі та персонал підготовлені та зможуть компетентно допомогти вступникам.
Ірина Петрівна каже, що «час пік», зазвичай, припадає на початок і кінець кампанії. У перших її числах несуть документи відмінники, які переконані у своєму вступі та планують відпочинок. Наприкінці ж з’являються ті, хто до останнього «виловлює» інформацію про кількість державних місць у вишах.

Спеціаліст нагадує, що термін подачі документів для осіб, які вступають лише за результатами ЗНО закінчується 22 липня о 18.00. Поспішати потрібно абітурієнтам, які проходять співбесіду та вступні іспити – їм документи необхідно подати до 18 години 16 липня.

А дізнатися про результати зарахування, насамперед, на «державні» місця можна буде ближче до 26 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus