USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відволікала увагу купюрою в 500 грн: у Луцьку уродженка Полтави ошукувала продавчинь у кав’ярнях

5 Листопада 2023 16:54
У Луцьку судили уродженку Полтави, яка протягом місяця у кількох закладах міста ошукала продавчинь, обманувши кожну на понад 500 гривень.

За це Луцький міськрайонний суд оштрафував шахрайку на 51 тисячу гривень.

Як зазначається у матеріалах справи, 5 серпня близько 16 години Рубіна Є. у приміщенні закладу «Кав’ярня», що на вулиці Кравчука, 44, вирішила шахрайським шляхом заволодіти чужим майном.

Зловмисниця біля каси закладу, відволікаючи увагу продавця-касира, замовила напій «Мілк Шейк» вартістю 55 гривень, при цьому демонструючи купюру номіналом 500 гривень. Поки касирка відраховувала решту, жінка заховала купюру, а продавчині повідомила, що нібито віддала гроші їй. Та, нічого не підозрюючи, повірила та передала спритниці у вигляді решти 450 гривень.

Шахрайка, взявши зі столу каси напій «Мілк Шейк», при цьому не оплативши за нього, покинула приміщення закладу.

Вже 22 серпня у закладі «Sova Coffee» жінка вирішила повторити свою злочинну схему.

Відволікаючи увагу продавця-касира, вона замовила напій «Айс-лате» вартістю 55 гривень, показуючи при цьому купюру в 500 гривень. І знову поки касирка відраховувала решту, вона заховала гроші у гаманець, а останній повідомила, що купюру віддала їй. Не підозрюючи злого умислу, продавчиня віддала жінці 445 гривень решти. Шахрайка, прихопивши напій та гроші, пішла з закладу.

Цього ж дня та наступного за аналогічною схемою Рубіна Є. ошукала продавчинь ще у чотирьох закладах. Замовляючи недорогу випічку або напій, у кожному закладі вона у шахрайський спосіб отримувала понад 400 гривень нібито решти.

Допитана у суді зловмисниця повністю визнала свою вину, щиро розкаялась та просила суворо її не карати.

Врахувавши, що обвинувачена має на утриманні двох неповнолітніх дітей та відшкодувала збитки постраждалим, суд оштрафував її на 51 тисячу гривень.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Were Показати IP 5 Листопада 2023 17:06
Чим думають продавчині?
Альп-418 Показати IP 6 Листопада 2023 11:41
Єдиний, хто в цій опері не був дибілом - це Григорій Сковорода.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus