USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вік, стать, симптоми: з'явилась інфографіка щодо смертності від коронавірусу в Італії

17 Березня 2020 20:05
Відомий російський журналіст та блогер Андрій Мальгін, що практично постійно проживає в Італії, на своїй сторінці в Facebook опублікував інфографіку щодо смертності від коронавірусу в Італії, пише Прямий.

«У мене часто запитують, який вік померлих під час епідемії коронавірусу в Італії. Сьогодні вранці Вищий інститут здоров’я Італії опублікував статистику, представлену на першому графіку (померлі в останні три дні в статистику поки не потрапили). Другий графік показує летальність інфікованих в залежності від віку (перша цифра – загальний показник) Середній вік померлих становить 79,4 року, що приблизно на 15 років вище, ніж в цілому в інфікованих коронавірусом пацієнтів. 71,6% померлих – це чоловіки й 28,4% – жінки», – йдеться в дописі Мальгіна.

Він зазначив, що зареєстровано тільки двоє людей, які померли у віці до 40 років: це чоловік 39 років з раніше існуючими психічними захворюваннями, діабетом і ожирінням, він помер вдома, а також жінка 39 років, з уже існуючим онкологічним захворюванням, вона померла в лікарні.

«Графік показує, що після 70 років летальність значно збільшується. Вирішальну роль відіграє наявність хронічних патологій, що вже існували у померлих від інфекції COVID-19 пацієнтів», – додав він.

Мальгін зазначив, що найбільш поширені хронічні патології у померлих (треба враховувати, що поєднання кількох факторів збільшує ймовірність поганого результату):

– ішемічна кардіопатія – 37,3%

– миготлива аритмія – 26.5%

– перенесений інсульт – 8,2%

– артеріальна гіпертензія – 76,5%

– цукровий діабет – 37,3%

– деменція – 4,5%

– хронічна обструктивна хвороба легень – 9,7%

– рак, активний протягом останніх 5 років – 19,4%

– хронічна гепатопатія – 7%

– хронічна ниркова недостатність – 17,5%

Наведена також статистика за симптомами, які супроводжували захворювання. Їх п’ять:

– кровохаркання – 4%

– діарея – 4%

– задишка – 83%

– кашель – 45%

– підвищена температура – 80%
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дерибан навсегда Показати IP 17 Березня 2020 23:33
так и объявлять карантин для пожилых и приплачивать компенсации и стимулировать их на дому, а не убивать экономику до дефолта всеми без разбору

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus