USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вікна у новобудовах Луцька: щоб було тепло і сухо. Правила вибору*

31 Грудня 2021 15:07
У багатоквартирних новобудовах влаштовано природну вентиляцію. Таким чином в квартирах буде сухо та не заведеться пліснява, постійно буде свіже повітря. Разом з тим, правильно підібрані і змонтовані вікна будуть допомагати економити тепло.

Металопластикові вікна, оскільки вони герметичні, самостійно не пропускають повітря, пояснює начальник виробництва технічного відділу Будівельної компанії ЛДБК Тарас Пелюх.

«Через старі дерев’яні вікна, хоч вони й сифонили, заходило свіже повітря і вентиляція працювала. Зараз у сучасних вікнах вся віконна конструкція герметична, тож треба вдаватися до додаткових заходів, щоб працювала вентиляція. Це або встановлення вентиляційних клапанів, або рекуператорів. Є ще один менш затратний вихід – часте відкривання, та не всі на це погоджуються, бо вважають, що так не вдасться економити тепло. Тому багато хто нехтує провітрюванням, але це запобігає утворенню плісняви в приміщеннях», – наголошує він.

Звичайно, важливою є й якість самих вікон. Тому обираючи їх, варто звертати увагу на самі конструкції.

«Що ми можемо визначити візуально: найперше – побачити профіль. Моя рекомендація – обирати відомі марки. У такому разі є гарантія того, що вони з часом не будуть жовтіти і залишаться того самого білого кольору. Також варто звернути увагу на фурнітуру, що якраз складає велику частину вартості віконних конструкцій. Ми принципово обираємо фурнітуру німецького виробника, адже у неї більший термін експлуатації, вона передбачена на більше циклів відкривання-закривання, аніж дешевші аналоги. Це вже перевірено часом», – провадить Тарас Пелюх.

Вікно – та частина будівлі, через яку найбільше втрачається тепла: теплоопір віконних конструкцій майже учетверо нижчий, аніж звичайної цегляної стіни. І на це треба зважати. Якщо ви вирішили, що вам у квартирі потрібні вікна на всю стіну, то платою за краєвид стане чималий рахунок, бо на прогрівання такого помешкання до оптимальної температури в холодну пору доведеться витратити чимало газу чи електрики.

На теплоопір конструкції також впливає товщина самого профілю і кількість камер. Бажано, щоб профіль був завтовшки не менш як сім сантиметрів. Саме такі вікна встановлюють у ЖК «Caramel Residence». Щодо кількості камер, то згідно з сучасними нормами, оптимальними є двокамерні вікна з трьома склопакетами, з яких два – енергозберігальні. Саме такі вікна забезпечують дотримання вимог ДБН щодо норми з теплоопору.

Так само не менш важливим є й саме встановлення. Адже неякісно встановлені вікна так само можуть впливати на тепловтрати, наголошують у компанії.

«Саме тому на всіх етапах монтажу вікон ми стежимо за процесом. Важливим є й армування всередині металопластику. Його не побачиш під час звичайного візуального огляду. І з цього виробники часто користаються, економлять на ньому. Армування має бути не менш як 1,5 міліметра. Саме тому ми ретельно перевіряємо документи та контролюємо роботу. Адже усі вікна, які встановлюють в наших будинках, – сертифіковані. Ми обираємо кращі пропозиції з тих, які є на ринку: Rehau, KBE», – резюмує Тарас Пелюх.

По детальнішу інформацію щодо квартир у комплексі звертайтесь у відділ продажу

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus