USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Вікторини, лекції та концерт класичної музики: у Луцьку завершились Дні німецької культури

9 Листопада 2019 18:50
З 25 жовтня до 8 листопада відбувалося багато цікавих подій у рамках проведення Днів німецької культури у Луцьку. Цьогоріч вони присвячені 30-річчю падіння Берлінської стіни.

Розпочалися заходи відкриттям виставки художніх робіт учасників конкурсу «Будуємо мости, а не стіни». На ній було представлено 30-ть кращих робіт учнів дитячої художньої школи, творчих студій міста, інформують на сайті Луцькради.

У рамках Днів німецької культури у Луцьку відбувалися відкриті лекції з вивчення німецької мови, інтелектуальні вікторини, літературні вечори та інші заходи.

Сьогодні ж, завершальним акордом заходів став концерт класичної музики німецьких композиторів за участі учнів та викладачів музичних шкіл Луцька. Твори Георга Фрідріха Генделя, Себастьяна Баха, Вольфганга Амадея Моцарта, Людвіга Ван Бетховена та Манфреда Шміца наповнили неперевершеним звучанням стіни Лютеранської кірхи. Кожна нота проникала глибоко у серця та душі поціновувачів класичної музики, які завітали на захід. Поряд із лучанами насолодитися неперевершеними творами класиків прийшли керівник відділу культури Посольства Федеративної Республіки Німеччина у Києві Катаріна Шаупп-Карманн, заступник міського голови Ірина Чебелюк, радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів, начальник управління освіти Зіновія Лещенко, керівник ГО «Товариство німців Волині» Ольга Тибор та лектор Німецької служби академічних обмінів СНУ імені Лесі Українки Андре Бьом.
Радник міського голови Ігор Поліщук подякував голові Волинського об’єднання церков євангельських християн-баптистів Ярославу Троцю та старшому пастору церкви «Дім Євангелія» Олександру Власюку за надану можливість провести такий особливий концерт у стінах Лютеранської кірхи.

«Дякую усім, хто працював над Днями німецької культури у Луцьку. Було багато насичених подій. Вони пройшли цікаво і з користю для усіх, хто їх відвідав. Особливі слова подяки хочу висловити за сьогоднішній концерт викладачам та учням міських музичних шкіл. У нас дуже талановита молодь і ми у цьому сьогодні ще раз пересвідчилися.
Луцьк потребує більше концертів, де можна послухати класичну музику. Вона спонукає до роздумів про життя, високі цінності та Бога. Сподіваюсь, що ще не раз ми проведемо Дні німецької культури у Луцьку. Ми завжди готові організовувати цікаві події. Хочу подякувати Посольства Федеративної Республіки Німеччина у Києві за таку ініціативу і хороші події у нашому місті», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus