USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Він лазив на кришу і мені лив»: лучанка, квартиру якої затоплює, нарікає на голову ОСББ

3 Листопада 2023 07:32
Лучанка Валерія Степанова разом із мамою-пенсіонеркою проживають у квартирі сестри на вулиці Рівненській. Мешкають на п’ятому поверсі. Вже не вперше під час опадів дістають різні ємкості, аби врятувати помешкання від підтоплення. Вони неодноразово зверталися по допомогу до голови ОСББ, проте марно.

«Квартиру затоплює, але ніхто не реагує. Голова ОСББ заявив, що нічого ремонтувати не буде», – розповідає лучанка. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Жінки не знають, куди звертатися. Відремонтувати дах за власні кошти не мають змоги. До того ж, доступ до даху замкнуто.

Вони зверталися до різних інстанцій. Підозрюють, що голова ОСББ почав їм мститися.

«Він свідомо залазив на кришу і мені лив. Це помста, бо я подала на суд на знесення незаконної огорожі», – говорить Валерія Степанова.

Її матір Валентина додає, що протягом року проблем не було, але зранку знову побачили калюжі в квартирі.

«Скрізь капає, ллє… Біля люстри… Здається, він зі шлангу поливав, а воно текло», – каже пенсіонерка.

Журналісти зателефонували до голови ОСББ. Володимир Веремчук про проблему знає, але спілкуватися з мешканками дійсно відмовляється.
«Я знаю, що одна і друга психічно хворі. Загострення бувають… Протягом року ця квартира була переписана на її старшу дочку Світлану, і ця квартира належить Світлані. Я з нею сьогодні мав розмову. Я з нею нормально співпрацюю. Я тільки рік, як голова ОСББ. До цього головою ОСББ була інша людина. Вони теж на нього писали в різні інстанції, обзивали… Я самостійно рішення про виділення коштів приймати не можу. Таке рішення має приймати правління. Правління неодноразово збиралося з цього приводу. Сказали: поки буде заборгованість по цій квартирі, жодних ремонтних дій там бути не може», – коментує голова ОСББ Володимир Веремчук.

Жінки, своєю чергою, запевняють, що справно сплачують за комунальні послуги й перед новим головою боргів не мають. Із попереднім справу довели до суду. Там, як визнають, боргують понад дві тисячі гривень.

До голови ОСББ має запитання ще одна мешканка будинку. Жінка каже, що звітності за використані кошти ще не бачила, як і обіцяних попереднім головою благ.

«Збори останній раз були десь рік назад. Якщо проблеми були і так само топило… Нічого не робиться. Ніхто нічого абсолютно не робить», – говорить Оксана.

Чи вдасться лучанкам і голові ОСББ знайти спільну мову, поки що невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
До речі Показати IP 3 Листопада 2023 08:14
Ці голови ОСББ це нові українські "царкі". Вони забули, що їх вибрали щоб займалися господарськими питаннями тощо, А ті возомнили себе "богами" багатоповерхівок, практично їх власниками.
Анонім Показати IP 3 Листопада 2023 08:36
Міські божевільні... . Тяжко з такими голові ОСББ, самі нічого зробити не можуть бо не вміють, але от кров пити оточуючим навчились добре.
Анонім Показати IP 3 Листопада 2023 08:40
Вурдолаки пристарілі. Нхй чим зайнятись людям.
Факт Показати IP 3 Листопада 2023 09:50
Якщо дах протікає, то яке значення має психічний стан мешканців?
Лучанин до Факт Показати IP 3 Листопада 2023 10:21
А логіка в таких голів ОСББ дуже проста: дерибанити кошти, робити відкати, коли люди починають, щось помічати, починають їх звинувачувати у всіх гріхах. В багатьох випадках мешканці перестають платити, бо не бачать результатів діяльності. Так і в цьому випадку. Якщо протікає дах, то його потрібно полагодити і не важливо хто живе в квартирі і чи живе взагалі, бо від стану даху залежить стан всього будинку. Тому швидше за все голова - черговий пройдисвіт, мета якого трішки підзаробити на мешканцях
Правда до Лучанин Показати IP 3 Листопада 2023 11:05
Не платять на ОСББ, немає за що проводити ремонтні роботи. Тут усе віоно. Тим більше., що не платять вони принципово і уперто, раз справа на 2 тис. вже в суді вирішується. Тому осінь, дощі, тече стеля, і хай не платять далі. Голова ОСББ красавчик!!!
О! КУРДА!!! до Факт Показати IP 3 Листопада 2023 13:42
Психічний стан завжди має значення. В першу чергу це впливає на адекватність сприйняття такими мешканцями подій, а також на адекватність їх поведінки та мовию Що тут не ясно то може бути?
Анонім Показати IP 3 Листопада 2023 10:12
Так кльово, ми маємо борг - але ремонт нам зробіть. Ви ухи не об'їлися?
АаааааЦЬ до Анонім Показати IP 3 Листопада 2023 13:43
Голова ОСББ має свої кошти вкласти в ремонт даху над тими відьмами. Що не ясно, все ж як білий день! А потім за свої їм ще ремонт зробити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus