USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Він – воістину служитель»: у Луцьку поховали Героя Сергія Слабенка. Фото

10 Серпня 2023 13:40
У кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку попрощалися з колишнім нардепом, ексдепутатом Волинської обласної ради Сергієм Слабенком. Лучанин поліг на полі бою у війні з російськими загарбниками.

В останню дорогу Героя прийшли провести родичі та близькі, колишні колеги-політики та адвокати, представники міської та обласної влади, а також лучани, які вирішили вшанувати воїна.
Панахиду відслужив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Він відзначив, що сьогодні присутні стоять біля домовини людини, яка віддала своє життя за незалежність України. Владика зауважив, що для Сергія Слабенка характерні два вислови: «Служу українському народові» і «Маю честь».

«Дехто говорить ці слова, бо так треба сказати, інші – бо вони виходять з його серця. Сергій – людина, яка воістину служитель. Вся його біографія – це небайдужість до України та українців. Які б не складалися обставини, він намагався знайти своє місце там, де можна максимально послужити Україні. Коли хтось ховається за недоторканністю, то Сергій пішов захищати Україну в цих обставинах, зі зброєю в руках. Всі ми його знали, як активного діяча. Ми можемо згадати лише його добрі вчинки. Сергій – це образ справжнього чоловіка», – сказав Митрополит.
Коли після відспівування домовину з тілом Сергія Слабенка понесли до фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України», лучани зустрічали його на колінах.
Сформувавши траурний кортеж, процесія вирушила до міського кладовища у селі Гаразджа, де Героя поховають на Алеї почесних поховань.
Підполковник Сергій Слабенко поліг 4 серпня під час боїв у районі населеного пункту Оріхів Запорізької області. Він був призваний на військову службу по мобілізації до складу військової частини на посаду начальника відділення поточних бойових дій командного пункту штабу.

Сергій Слабенко народився 28 серпня 1965 року в Луцьку.

У червні 1982 року закінчив ЗОШ № 5, у липні 1983-го – Луцьке ТУ № 1.

З серпня 1984 року по липень 1988 року навчався у Курганському вищому військово-політичному авіаційному училищі за спеціальністю «військово-політична авіація». Кваліфікація – «вчитель історії та суспільствознавства».

З вересня 1992-го по липень 1993 року – Міжнародний інститут ринкових відносин та підприємництва міста Києва. Спеціальність – організація управління виробництвом, кваліфікація – менеджер-економіст.

З листопада 1999 по липень 2002 року – МАУП (місто Київ). Спеціальність – правознавство, кваліфікація – юрист.

У вересні-листопаді 1983-го – робітник Луцького тарно-бондарного комбінату, з листопада 1983-го призваний на військову службу до лав Збройних сил СРСР.

Серпень 1984-го – липень 1988-го – курсант КВВПАУ (місто Курган).

З липня 1988-го по травень 1991-го – служба в Чернігівському ВВАУЛ на посаді заступника командира роти зв’язку та радіотехнічного забезпечення. Звільнений в запас у зв’язку з скороченням штатів.

З липня 1991 року по грудень 1993-го – інженер Луцького міського центру зайнятості населення.

Грудень 1993-го – жовтень 1994-го – менеджер-фінансист в ТзОВ «Юнона» та у Волинській філії АТ «Омета-Інстер» (Луцьк).

Жовтень 1994 року – грудень 1997-го – менеджер-фінансист, начальник відділу програмного забезпечення в ТзОВ фірма «Континіум» (Луцьк).

З травня 1994-го по квітень 2004 року працював у приватних структурах міста Луцька на посадах директора, виконавчого директора та генерального директора.

З червня 2006-го по жовтень 2009-го – заступник голови Атестаційної палати Волинської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

З червня 2010-го – член Атестаційної палати Волинської кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

Депутатська діяльність

Травень 2002-го – травень 2006 року – народний депутат України, голова підкомітету з питань діяльності судів, судочинства та судово-правової реформи Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, Верховна Рада України 4-го скликання.

З травня 2006 року – депутат Волинської обласної ради 5-го скликання.

У жовтні 2010 року обраний депутатом Волинської обласної ради за списком партії «Наша Україна». Був керівником фракції «Наша Україна» у Волиньраді, членом постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. Був членом політичної партії «Наша Україна».

З 2015-го по 2020 рік – депутат Волинської облради від ВО «Батьківщина». Член постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним Захисника. Вічна шана, честь і слава Герою!

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Людмила Показати IP 15 Серпня 2023 12:57
Ви вказуєте в тексті, що загинув 4 серпня, а на хресті написано 30 липня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus