USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вірменія заявила про початок великомасштабного наступу Азербайджану в Нагірному Карабасі

29 Вересня 2020 08:14
Вірменія заявила про те, що Азербайджан почав великомасштабний наступ в Нагірному Карабасі.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив представник Міністерства оборони Вірменії Арцрун Ованнісян, передає УНІАН.

"Противник почав новий масштабний наступ в долині Аракс і Матагіс-Талиш. Армія оборони Арцаха (невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки) успішно відбиває всі атаки, завдаючи противнику значних втрат в живій силі і техніці», - йдеться в повідомленні.

За його даними, на цей час вбито понад 370 азербайджанських військових, ліквідовано 22 танки і 10 одиниць іншої техніки.

«У них велика кількість поранених. Згідно з отриманою інформацією, кількість тяжкопоранених солдатів становить 35%», - повідомив Ованнісян.

Вранці в неділю, 27 вересня, Вірменія та Азербайджан розпочали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, в результаті яких є загиблі.

У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію.

Азербайджан запровадив воєнний стан з 28 вересня. У країні оголошена часткова мобілізація.

Що відомо про війну за Нагірний Карабах

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus