USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Віталій Кличко відмовився від титулу чемпіона світу

17 Грудня 2013 11:41
Чемпіон світу з боксу Віталій Кличко відмовився від свого титулу, - повідомляє ВВС.

Як йдеться у повідомленні, Всесвітня боксерська рада (WBC) вирішила присвоїти Віталію Кличку титул Почесного чемпіона.

Це означає, що боксер втрачає пояс WBC і звання регулярного чемпіона, але матиме можливість повернутися на ринг у майбутньому.

В організації відзначили, що титулом Почесного чемпіона WBC володіють лише невелика кількість найвидатніших бійців.

Кличко-старший іде з боксу, бо вирішив зосередитися на політичній діяльності, зокрема - брати участь у виборах президента в 2015 році, відзначає сайт WBC.

«Віталій Кличко веде бій свого життя; цього разу - за межами рингу. Він показує всьому світу, що таке серце справжнього чемпіона, ведучи своїх людей боротися на вулицях за людську гідність, права і мир у великій країні», - ідеться в заяві Мавриціо Сулеймана, виконавчого секретаря організації.

«У нинішній екстремальній і делікатній політичній ситуації Віталій відповів на поклик свого народу битися за людські права», - кажуть у раді. - WBC приєднується до Віталія у його боротьбі за демократію ... і бажанні йти шляхом великого Нельсона Мандели».

Як повідомляє сайт Boxingscene.com, після оголошення рішення WBC Кличко подякував організації і відзначив, що для нього було великою честю бути чемпіоном світу за версією WBC.

«Статус почесного чемпіона залишає мені теоретичний шанс повернутися в бокс, проте це складно уявити, враховуючи мою зайнятість. Зараз я повністю зосереджений на політиці, оскільки відчуваю, що потрібен людям у моїй країні. Мій брат Володимир продовжить кувати спортивну славу Кличків, і я завжди буду його підтримувати, так само, як і він підтримує мене в політичних баталіях», - заявив політик.

Віталій Кличко вперше завоював пояс WBC у важкій вазі у 2004 році, а відновивши кар'єру в 2008-му, повернув собі звання, перемігши володаря титулу Семюеля Пітера.

Завдяки цій перемозі Кличко став четвертим боксером в історії, якому вдалося тричі завоювати титул чемпіона світу у важкій вазі.

Кличко-старший мав визначитися зі своїми планами на спортивну кар'єру до 30 листопада 2013 року, проте потім в WBC йому надали право відкласти рішення до середини грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus