USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Віталій Кварцяний розповів про калоші Бабатунде і шнурівки Жуніча

6 Квітня 2015 08:00
Після гри 18 туру Прем’єр-ліги між командами «Волинь» (Луцьк) та «Зоря» (Луганськ) головні тренери відповіли на запитання журналістів.

Наставник «Зорі» Юрій Вернидуб прийшов на післяматчеву прес-конференцію у піднесеному настрої. Він хвалив і свою команду, і луцьку, бо ж результат «Зорю» влаштував на всі 100%.

«Ми прекрасно знали, куди їдемо. Разом з «Волинню» боремося за ті місця, які дають право грати в Лізі Європи, тому розуміли, що буде складний матч. Я висловлюю свою повагу вашій команді, адже зараз «Волинь» грає в інший футбол. У футбол, який подобається вболівальникам. Контроль м'яча хороший, усвідомлено роблять середні і довгі передачі. У вас прекрасна атака – це і Бабатунде, і Матей, і Кобахідзе, і Бікфалві», – зауважив Вернидуб, і продовжив: Вважаю, що зіграли гідно. У першому таймі контролювали хід гри. Пропустили безглуздий гол. Не розібралися воротар і центральний захисник. Сантіні крикнув, що він забере м'яч, а Вернидуб не пропустив, спробував його вибити, але вийшло невдало.

Я всерівно вірив у те, що ми можемо і повинні виправити ситуацію. Не тільки зрівняти рахунок, а й вийти вперед. Попросив у хлопців у перерві грати активніше. Це вони і зробили. Можливо, нам пощастило в тому плані, що вдалося забити протягом двох хвилин два хороших м'ячі, але атаки були чудовими. Думаю, що перемогли заслужено. Були ще моменти.

Не можна сказати, що у вашої команди не було моментів. Був момент, після якого м'яч потрапив у штангу.


Вдячний команді за ставлення до справи і за те бажання, яке вони проявили. У нас достатньо молода команда. Сьогодні найстаршим гравцем на полі був Микита Каменюка. А всі решта – хлопці 88-го, 90-го, 91-го, 92-го років народження. Дуже приємно працювати з ними. Упевнений, що їх чекає велике майбутнє. Зараз у розташуванні збірної від «Зорі» було два футболісти. Думаю, в майбутньому їх буде більше, тому що наші футболісти заслуговують цього своєю грою».

- Як вважаєте, два забитих «Зорею» м'ячі – це заслуги атакуючих гравців луганчан, або ж помилки «Волині» в обороні?

- Вважаю, що це результат наших швидких атак. Дуже хороші голи забили. Перший м'яч можу навіть вам розписати. До речі, можна було і пенальті призначати за порушення правил проти Джаба Ліпартія. Найприємніше те, що на передачу Караваєва відгукнулися відразу кілька гравців. Це і Ліпартія, і Будківський і Хомченовський. Все це показник того, що атака розвивалася дуже швидко, і плюс наша команда при швидких атаках здорово насичує чужу штрафну. Теж саме можна сказати і про другий гол.

- Тим не менше, захисники допомогли?

- Будь-який гол – це плід роботи суперника і помилки оборони. У будь-якому м'ячі можна знайти винного. Я як тренер намагаюся це робити, щоб уникнути подібних помилок у майбутньому. Якщо лише хвалити гравців, то нічого доброго не буде.

Юрій Вернидуб також відзначив, що у Луцьку його команда затримається ще на два дні, де готуватиметься до ігор з «Динамо» у Києві. У середу команди зіграють в Кубку України, а в неділю – у рамках регулярного чемпіонату.



Коментар головного тренера ФК «Волинь» Віталія Кварцяного був у мінорних тонах. Він зробив зауваження майже кожному гравцю своєї команди: «Сьогодні була дуже порушена логіка гри. Команда три тижні нормально працювала. Не повинно було бути того, що сталося. Всі програють, і нічого в тому страшного немає, що такий результат. Грала команда, яка незрозумілим чином розвалювалася. Ми отримали два м’ячі і потім знову трохи заграли».


Мене дивували дії всіх гравців, починаючи від воротаря Богдана Шуста. Якби я був тренером-початківцем, я б міг ще щось не зрозуміти, бігати до футболістів, заспокоювати їх, плескати в долоні і казати, що перемоги ще попереду. Мені цього не потрібно робити. Я просто уважно подивлюсь гру.

Незрозумілі дії воротаря, Темура Парцванії в деяких моментах, Івіци Жуніча, Артема Шабанова, Дмитро Немчанінов взагалі – «враг народа». Я йому 15 разів пробачав, і він показав, що його виправити неможливо. Руслан Бабенко зіграв свій найгірший матч у «Волині». Вячеслав Шарпар теж не був схожий на себе. Олександр Кобахідзе ніби бігав, але без ударів... можна сказати імітація дриблінга без кінцівки. У Флорінтіна Матея було зовсім інше завдання: з глибини вриватися в штрафну, що він жодного разу не зробив.

Всі гравці завдання зрозуміли, вчора подивилися гру «Зорі», ми зробили акценти на їхні командні дії. Міхель Бабатунде не готовий був грати через збірну. Він ще й на п’ять днів запізнився. В нього така інтервальна гра, яка не змінилась. Футболіст він хороший, але думає, що добре грає. Можливо, в збірній добре, а тут – не знаю. Не готовий він емоційно: тут побігав – там постояв. Взув свої гумові калоші і постійно падав, спотикався. Він думав, що йому буде комфортно в цих бутсах грати.

Ерік Бікфалві був не схожий сам на себе, затримував м’яч. Потрібно було швидко обігруватися, робити забігання і віддати пас. Якби він пробив штрафний, як він уміє, значить усе в нас нормально. Якщо почне щось вигадувати – значить є проблеми.

Для мене це загадка. Я команду не зрозумів, якщо я десь команду підвів, то потрібно було сказати, я б не приходив на гру. Навіщо з таким соромом програвати. Не 5:1, не 10:1, але так програти і беззубу кінцівку робити. Це імітація була. Не було там ніякої гостроти, а повино було бути навпаки. Я знаю можливості гравців. Ми не могли ніяк сьогодні програти. Коментувати гру повноцінно я не можу, бо вона не вдалася.

Згадав Віталій Володимирович і момент, коли «Зоря» забила другий гол. «Волинь» грала тоді в меншості, бо поле тимчасово покинув Івіціа Жуніч:

«Жуніч йде з поля... Я запитую в нього, куди він іде. Йому шнурівки потрібно було поміняти. Це дитячий садок. Після гри сказав, що не міг грати. Чи хтось йому перерізав шнурівки, чи хтось йому бутси поміняв. Як це – рахунок 1:1, а він йде і залишає 10 людей захищатися. Його повинен був Шарпар замінити. Організуйте оборону, якщо хвилину потрібно пограти десятьом. А в нас захист зовсім розсипався, а він ще кудись йде, відкрився коридор. І потім знову почали грати. Це мене дуже дивує. Не знаю, більше нічого не можу сказати», – розповів тренер .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
фан-фантик Показати IP 6 Квітня 2015 08:41
Знову опуси від Кварцяного де всі винні окрім нього!:)
Анонім до фан-фантик Показати IP 6 Квітня 2015 09:48
безперечно винен Кварц: він у воротах стояв, він бутси шнуровав, він у захиті грав, він моменти марнував
1234 Показати IP 6 Квітня 2015 09:33
Це жидовський бізнес. Перше коло набрати очок, в другому заробити на договірних матчах, і кінцева мета аби не вилетіти. Час іде, а Кварцяний ще жодного успіху в сучасній Волині не досяг, хоча потенціал має і він, і команда. Може пора присвятити один сезон не для кишені, а для вболівальників? Питання до совісті Кварцяного і ко риторичне.
до 1234 до 1234 Показати IP 6 Квітня 2015 09:47
так у 2012 році Кварцяного "прибрали", потратили мільйони і чим усе закінчилося? повернули Кварца. а до його совісті які риторичні питання можуть бути? впевнений без нього нас чекає доля Рівного, Житомира, та інших обласних центрів...
Фан Показати IP 6 Квітня 2015 09:45
Що в нас за люди постійно або написати, що здають матчі. Не розбираються у футболі взагалі а лізуть туди. Краще в театр ходіть чи пиво пийте, а не треба на команду гнати.
Фан Показати IP 6 Квітня 2015 09:46
В команд грошей немає, цікаво за що вони матчі купляють. Треба ж мізками думати перед тим як писати таке. Сядь і подумай, а тоді пиши
дістали Показати IP 6 Квітня 2015 09:55
Що за волинське мурло повилазило. Знатоки футболу. Тема одна: виграли - купили, програли. - здали. Організуйте собі команду і вперед до футбольних вершин заради уболівальників. Щось нікому немає діла до волейболу, до баскетболу. Тільки один Кварц в усьому винен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus