USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вітинського засудили до двох років умовно

28 Березня 2011 14:46
Колишнього депутата Луцької міської ради Вадима Вітинського, який сьогодні є головою наглядової ради транспортного підприємства «Луцьке АТП 10701» та помічником депутата та секретаря міськради Григорія Пустовіта, - Луцький міськрайонний суд визнав винним у нанесенні легких тілесних ушкоджень та супротиву працівнику міліції і засудив до двох років позбавлення волі умовно.

Свій вирок Вітинський дізнався на судовому засіданні 28 березня.

Обвинувачення, які висувалися підсудному, підтвердились. Відтак суд визнав Вітинського винним по всіх статтях Кримінального кодексу, які фігурували в обвинуваченні.

Зокрема, Вітинського звинувачували в нанесенні легких тілесних ушкоджень потерпілій Тетяні Дячук на ґрунті особистих неприязних відносин. Також Вітинського звинувачували у вчиненні опору працівнику міліції, який потім локалізовував і припиняв конфлікт.
Обвинувачення підтвердилося: Вітинський визнаний винним по всіх статтях кримінального кодексу, які були в обвинувачення. А саме - по статті 125, частині першій, 342, частині другій і 345, частині другій Кримінального кодексу.

«Покарання призначено за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі. Однак враховуючи, що він має двоє неповнолітніх дітей, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, що в нього є позитивні характеристики, та й злочин, який йому інкримінується, не відноситься до категорії тяжких, а це є невеликої середньої тяжкості, тому йому призначено іспитовий строк», – прокоментував суддя Михайло Квятковський.

«Він зобов’язаний періодично з’являтись до реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції і періодично відмічатися, не змінювати місця проживання без згоди цих органів», – додав Михайло Квятковський.

Як стало відомо в ході попередніх слухань, екс-депутата та радника секретаря міської ради Вітинського звинувачували в нанесенні легких тілесних ушкоджень та супротиву діям працівника міліції.

За версією обвинувачування Вітинський 9 серпня 2010 року відпочивав в барі «Майдан» разом зі своїм сином. Вони говорили про вибори і політику. З боку компанії, що сиділа поруч пролунали насмішки – мовляв, чому депутат міськради сидить в молодіжному барі і випиває.

Опісля потерпіла Тетяна Дячук, яка була одним з тих, хто насміхався, пішла до вбиральні. Коли ж виходила з туалету – депутат, який нічого не пояснив, її вдарив, про що вона згодом повідомила охорону закладу.

Те, що такі події мали місце, підтвердила одна зі свідків – прибиральниця бару.

Згодом охоронець, який, як виявилося, був працівником міліції, попросив вийти Вітинського з закладу. Під час з’ясування стосунків між охоронцем Лукашуком та Вітинським виник конфлікт, що згодом переріс у бійку.

Прокурор вважав, що Вітинський не розкаявся, крім того перебував у стані алкогольного сп’яніння, що є посилюючим відповідальність фактором.

Однак, за твердженням самого екс-депутата і його захисника, компанія, яка сиділа у барі, була нетвереза. Через слабкий зір Вітинський не бачив, що охоронець бару – співробітник правоохоронних органів. І з’ясував це лише тоді, коли зірвав з нього пагони.

Обвинувачуваний стверджував, що відомості про те, що в нього після бійки була контузія сітчатки ока слідство не врахувало, на відтворення подій не запросило.

Вітинський стверджував, що за дівчиною в туалет навмисне не йшов і чисто фізично не зміг нанести удар саме в ту частину обличчя, про яку стверджує потерпіла.

За словами Вадима Вітинського на нього чиниться політичний тиск, а уся компанія і працівники закладу між собою знайомі. А тому він вважає себе повністю невинним.

Для оскарження вироку законом передбачено термін у 15 діб. За інформацією судді, Вітинський планує скористатися цим правом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Степан Показати IP 28 Березня 2011 14:59
Ай ай ай, а еще тренер по дзю до называется. Чему ж ты пацанов наших научишь.
БЮТ Показати IP 28 Березня 2011 15:07
Пустовiт тобi що, нема с кiм працювати ??? С такими помiчниками тiльки у Верховну Раду....
1 Показати IP 28 Березня 2011 15:08
Погони , а не пАгони.Безграмотні.
Анатолій Показати IP 28 Березня 2011 15:16
Котюзі - по заслузі! Да здраствует Луцький міськрайнний суд!
насмішив Показати IP 28 Березня 2011 15:20
Через слабкий зір Вітинський не бачив, що охоронець бару – співробітник правоохоронних органів. І з’ясував це лише тоді, коли зірвав з нього пагони.////а уся компанія і працівники закладу між собою знайомі. А тому він вважає себе повністю невинним. - ото прикольно дядько відмазувався в суді ха-ха......певно думає що навколо нього всі дурні?
Врач Показати IP 28 Березня 2011 15:27
Если господин судья с прокурором в судебном процессе узнали, что преступник -пошел в туалет бить женщину за то, что та громко смеялась над ним. То этого несчастного надо не наказывать, а назначать психиатрическую экспертизу и лечить
Сплетник Показати IP 28 Березня 2011 15:30
А Московку, часом не вiн побив?
Мент! Показати IP 28 Березня 2011 15:37
За зiрванi погони умовно??? Це тобi спортсмен не дев'яностi. А за погони "ответишь".
УБОз - Менту до Мент! Показати IP 28 Березня 2011 15:42
Не марай рук друже, за два роки, всяке бува
МЕНТИ-КОЗЛИ! до Мент! Показати IP 30 Березня 2011 08:28
ВАм уродам руки повикручувати треба!
Anti-Mafia Показати IP 28 Березня 2011 15:39
Помічник депутата та секретаря міськради Григорія Пустовіта, кандидат на міського голову від БЮТ, екс депутат від цієї ж партії...Це не Вітинський отримав умовне покарання це луцький БЮТ отримав оцінку від закону...
БЮТ до Anti-Mafia Показати IP 28 Березня 2011 15:55
Не чiпай Юлю. Волинь за БЮТ.
Exaboto до БЮТ Показати IP 29 Березня 2011 10:55
не розписуйся за Волинь.
Справедливий Показати IP 28 Березня 2011 15:50
На місці Григорія Пустовіта, я б негайно позбувся такого горе-помічника! І ніколи б не мав з такими людьми справ. Бо вони не тільки оточуючих позорять, але і інститут влади. Бо ж гроші то не все у нашому житті!
БЮТ-справедливому до Справедливий Показати IP 28 Березня 2011 16:00
При чем тут грошi?
світло Показати IP 28 Березня 2011 16:33
Вадим Юліанович! На апеляцію і вперед.
Суддя до світло Показати IP 28 Березня 2011 18:57
З апеляцiею для вашего Вадiма стрьомно. Там голова Суду не працюе головою федерацii дэю-до.
ОРДА до Суддя Показати IP 29 Березня 2011 11:17
Головою федерацію дзю-до нещодавно обрано Івахіва Степана Петровича. Причому він до суду?
виборець Показати IP 28 Березня 2011 17:01
що б не сталося-людина повинна залишатися людиною.а чоловік повинен бути чоловіком а не істотою у штанях,яка прикривається малолітніми дітьми та слабким зором .Розпускати руки(не важливо до кого) навіть екс депутату просто негоже.
Олекса Показати IP 28 Березня 2011 17:46
Сліпий і пяний КІТ БАЗІЛІО.ХА,ХА,ХА.
Вася Показати IP 28 Березня 2011 18:53
МАЛО ДАВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
виборець Показати IP 28 Березня 2011 19:54
да, оце Пустовіт має помічника!Цікаво за скільки продав посвідчення Вітинському!!!!?? Є ще декілька бандитів які також хочуть стати вашими помічниками! Ганьба СЕКРЕТАРЮ МІСЬКОЇ РАДИ...
Апеляційний суд Показати IP 28 Березня 2011 20:56
Я цікавився цією справою. Вона шита "білими нитками". Вітинського просто хочуть змусити замовкнути. Багато знає, особливо про своїх колишніх компаньйонів. Думаємо, в Апеляційному суді розкриється, хто стоїть за цим політичним замовленням
Бобо Показати IP 29 Березня 2011 00:51
На нари треба таке бидлоття садити.
SET Показати IP 29 Березня 2011 08:19
Не треба цього "дєятєля" захищати, я особисто бачив цю бійку в Майдані і дівчину, якій він зарядив. Дійсно, чого така людина може навчити інших? Силовий спорт для того аби вміти себе захистити, а не "пижитись" коли випив і доказувати свою силу перед слабкими! На нари його. Нехай прокурор оскаржує цей вирок, мало дали гаду.
Мент до SET Показати IP 29 Березня 2011 10:36
Якщо бачив то треба в судi свiдчити, щоб таки мразi безкарно не ходили. В цiй справi одне дивуе що суддя I прокурор не продались за грошi - честь iм.
Тимошенко Юлiй Показати IP 29 Березня 2011 10:44
"...Пустовiт виховуй кадри. Менi вистачае Лозинських. Приiду в Луцьк знiму штани тобi та Грицюку, та надаю ремня.
лучано Показати IP 29 Березня 2011 11:00
А що то за дівчисько таке, що лізе не в свої справи. Правильно що дав, щоб знали як поводитися з депутатами, а то вип"є і думає все можна. Для іншик буде уроком. Не вмієш віддихати - не ходи, бо получиш!!
Спортсмен Показати IP 29 Березня 2011 11:13
Владик мы ветераны спорта за тебя!!! Бей ментов. Бей сук и б..дей. Вспомни, как мы с тобой в 94-ом. наряд ментов положили, а тебе, когда браслеты надели, то ты ментов зубами рвал... красавец! Эх где наши годы молодые?
Фаня Показати IP 29 Березня 2011 11:57
От депутати пішли, зовсім не хочуть народ слухать. Не сподобались розмови з простими людьми, одразу в лоб, а потім як одмазуватись так сліпий і нездоровий.
Артем Показати IP 29 Березня 2011 17:16
Він на фотці з бодуна!
COLONEL Показати IP 29 Березня 2011 22:58
Міліція воює з власним народом. Вітинський - хуліган і гопник??? Ну хто ж тоді крохман роман ???
Я Показати IP 29 Березня 2011 23:47
Знаю я ту "постраждалу". Дивуюся, як вона досі ще при власних зубах ходить: ви би бачили-чули, як вона до людей чіпляється напідпитку. А бачила я її зазвичай у "Майдані" і саме на добрячому підпитку. Не раз дивувалася, як її чіпляння-кривляння взагалі терплять. Як Моська до Слонів. Я проти агресії, звісно, але веду до того, що не все така вже й однозначна правда, що з чужих слів. А ще щось сумніваюся, що насміхалася "потерпіла" над тим, що "депутат міськради сидить в молодіжному барі і випиває". Бо, судячи з того, якою я її пам’ятаю у тому "напідпитковому стані", це для неї заскладна тематика. Так що не впевнена, що так це й позитивно, що в суді Таню не зробили саму винною: хоч би якийсь урок мала, аби далі не скакати і не провокувати.
Альберт Иорданов Показати IP 30 Березня 2011 10:02
...Вадим классный чувак. Ему просто не повезло... Не горюй, брат.
КАМА Показати IP 30 Березня 2011 10:36
ВАу.....а де Християнська мораль..цнотливой дівчини яка в ПІст сидить и бухае....де суспільство де батьки....чрму її мама вчила тато чому навчив....чи молодіжне кафе для того щоб життевий досвід переймати там... Дав ....и правільно....мало дав... Якщо...людина і займаеться спортом...то неагато кто з ВАС піде і буде щось робити в тому напрямку...чумо та дівчина не в спорт залі...чи рушники не вишивае .А?.. Давайте її запишемо на ДЗЮ-ДО до Вітінского...повірте...буде все татамі в блювоті....
волинянин Показати IP 30 Березня 2011 12:32
які б ти Вітинський про себе позитивні коментарі не писав, все рівно ніхто на твоїй стороні не стане. одна справа побити мента, і зовсім не гоже для чоловіка бити дівчину. Як бивона себе не вела, чи як би не сміялась- тільки мразь може підняти руку на дівчину. Тим більше люди бачили , що бив ти її насправді просто так, бо хотілось повеселитись. Дивує Пустовіт. Він же ж зібрався до Верховної ради нардепом обиратись. Так це й же аргумент , що в нього слабак, засуджений на 2 роки одразу ж використають його політичні конкуренти. І заради Вітинського- не бачити йому верховнк раду як власних вух.
підприємець Показати IP 30 Березня 2011 12:39
Щось Вітинський вже про свої маршрутки кричати перестав? Не до того? Думає як зад свій прикрити, бо статття така, що в тюрмі йому несолодко буде, хоча напевно приємно :)
дівчина Показати IP 30 Березня 2011 13:58
якщо дівчина не поводить себе як дівчина, то чоловік не зобов’язаний поводити себе по-чоловічи
Спортбосс Показати IP 30 Березня 2011 14:16
Вадим, не тушуйся. Все будет ок. Эта срань, что пишет против тебя - недочеловеки, унтерменши, шабес-гои.
задрипанка Показати IP 30 Березня 2011 16:49
а якби на іншому місці була не та Таня, а хтось інший, то б ця дівчина спокійно би сиділа далі у майдані і випивала, коли її вдарили? чи можливо хтось за неї би заступився? просто як не як ця справа гнила!! але це не кінець. якщо пан Вітинський проплатив себе і свою честь то чому він не признався в скоєному. Він же виважена освічена людина з власною думкою, тільки цю думку чомусь висвітлив в юридичному зорі не так як хотілось в суді? чи можливо він зробив цей "піар" для себе? чули б ви люди як він це розказував в суді! Багато що тут написано в цій статті правда, але не дописано ще більше.... То де ж його юридична відповідальність перед законом?
не Таня Показати IP 30 Березня 2011 17:07
"що в суді Таню не зробили саму винною: хоч би якийсь урок мала, аби далі не скакати і не провокувати." -ото прокоментував чоловік сам собі.Він би і Голєву набив-але вона не така проста дівчина і насліки були б для нього фатальні.То ж мудрий він і не сліпий -бо руки розпускає до слабших жінок.Кого не можна бити бачить добре.Хоч ручки певно чешуться.
юный спортсмен Показати IP 30 Березня 2011 20:02
Витинский еще отмоет в судебном порядке свою кристально чистую репутацию! И построит Центр дзю-до. Он настоящий сэнсей.
задрипанка Показати IP 30 Березня 2011 23:32
напевно i справдi чешуться, ще й як)))
юные спортсмены Показати IP 31 Березня 2011 10:05
Вадик - наш замечательный тренер! Вам не удастся очернить такого замечательного человека, как Витинский. Он - пример, на который должно равняться подростающее поколение.
спотрсмен до юные спортсмены Показати IP 31 Березня 2011 11:34
сам про себя Вадик написал.только ты ж уже далеко не юныйспортсмен. Да и кто тебя очерняет? Прокурор? Судья? Девушка которую побили? Или милицинер,который за нее заступитлся?Или твои руки ,которым так и чешеться набить или полить грязью кого-нибудь женского пола? Конечно, третий раз женат, да и то жена заставляет езлить шторы по клиентам своих "Европейский гардин" развешивать. За это дает нищему Витинскому дома поночевать. За душой же ничего. да и душа гнилая
член общества "Спартак" Показати IP 31 Березня 2011 14:02
Бесстыдная ложь! Витинский - наш светоч, наш рулевой! Он идеал настоящего супермена! "Христиане" долбанные - а как же быть с вашей заповедью - НЕ СУДИ?????????????
Шариков Показати IP 1 Квітня 2011 21:21
Вот-вот, интриги, конкуренция, мир чистогана. А нет, чтобы взять все и поделить.
женщины Луцка Показати IP 2 Квітня 2011 09:39
Витинский - это ум, честь и совесть нашей эпохи! Руки прочь от Вадима! Позор наймитам капитализма!
вася Показати IP 10 Вересня 2012 12:45
тру-ла-ла

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus