USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Підлітка, якого звільнили з-під варти, не випускають з Луцького СІЗО: вимагають паперовий документ

25 Березня 2021 21:20
Школяра, якого Ратнівський районний суд засудив до 6 років колонії за підозрою в збуті канабісу, мали звільнити з-під варти. Проте в слідчому ізоляторі відмовляються його випускати під особисте зобов’язання, поки не буде паперового документу.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив адвокат засудженого Віталій Жуковський.

Нагадаємо, що в грудні минулого року 16-річного хлопця з селища Ратне засудили до шести років колонії за торгівлю наркотиками. Однак захист юнака стверджує, що на незаконні дії його спровокували правоохоронці. 25 березня Рівненський апеляційний суд виніс ухвалу, якою скасував вирок першої інстанції та повернув справу на новий судовий розгляд. А юнаку змінили запобіжний захід: його мали звільнити з-під варти під особисте зобов’язання.

Віталій Жуковський повідомив, що станом на вечір 25 березня, працівники СІЗО відмовилися випустити його підзахисного, який в слідчому ізоляторі перебуває уже повних 3 місяці.

«Працівники слідчого ізолятора відмовляються його відпускати. Мотивація чисто бюрократична. Електронний документ – для них не документ, потрібно щоб був папір А4, білого кольору з мокрою печаткою», – каже захисник.

З його слів, під час судового засідання був також присутній представник слідчого ізолятора, де утримується хлопець. Якщо завтра вранці хлопця не відпустять з-під варти, то, каже Віталій Жуковський, звертатимуться в ДБР зі скаргою на дії працівників ізолятора.

«Якщо завтра о 9 ранку слідчий ізолятор буде продовжувати не випускати його, ми звертатимемось до Державного бюро розслідувань з метою внесення відомостей в ЄРДР щодо працівників СІЗО за незаконне позбавлення волі людини. Також буде внесено скаргу до Луцького міськрайонного суду про негайне звільнення особи з-під варти, бо немає вироку, який би набрав законної сили. Ухвала набрала чинності з моменту її проголошення. Тим більше представник СІЗО був присутній на засіданні в режимі конференц-зв’язку. Думаю, що ми звертатимемось в ДБР в будь-якому разі, щоб перевірили дії службових осіб слідчого ізолятора», – повідомив адвокат.

Повне рішення суду буде оприлюднене 30-31 березня і тоді стане відомо, чим мотивувався суд. Цього разу, сподівається Віталій Жуковський, їм дадуть можливість збирати докази.

«Докази є об’єктивно неповні, не відображають всю картину, і без них неможливо послатися на об’єктивність показань свідків. Ми теж не можемо нічим підтвердити свідчення, – резюмує адвокат і зазначає, що сьогодні вони виграли бій, але битва ще не завершена.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
121 Показати IP 25 Березня 2021 21:35
Какой резвый адвокат. Ну да провокация... Дело шьют... А если бы чей-то ребенок умер от передоза через того босяка что толкает зло... Как бы он пел свою песню? Оножеребенок, ментыпидараси???
адвокат до 121 Показати IP 25 Березня 2021 22:44
по перше,від маріхуани не буває передозу,що призводить до смерті.А по друге,він нікому нічого не продавав.Це була провокація поліцейських.
Луцьк до 121 Показати IP 26 Березня 2021 00:26
Странний ход мислєй: по-вашему адвокат нє должен что-то дєлать чєрєз вашу вимишлєнную смєрть рєбьонка, а другой рєбьонок, которого ви обозвалі "босяком" должен сідєть. Маладєц камєнтатар.
221 до 121 Показати IP 26 Березня 2021 06:01
Дикі люди! Одні дикуни не вміють в електронні документи, в інших дурнів люди помирають від передозування коноплями. Так і живемо
галочка Показати IP 25 Березня 2021 21:56
скоро не только будут по смске освобождать, но и сажать - главное видимость результата)
до121 Показати IP 26 Березня 2021 00:43
« что ты несешь»
Карась Показати IP 26 Березня 2021 05:55
Все ж таки, в апеляційному сидять професійніші люди, ніж в тому богом забутому Ратно, з тим неадекватним суддею. Хлопця треба звільнити
Анонім до Карась Показати IP 26 Березня 2021 10:15
Має сидіти.
Адвокату Показати IP 26 Березня 2021 08:23
Не смішіть людей. *Провокацію* краще і простіше організувати стосовно особи, яка вживає (вживала) наркотики, і мала вже за це покарання. Ніхто ніколи на пустому місці проти ні в чому не винуватого школяра жодних провокацій не влаштовував би для геморою на свою голову. Логічно, *пане* адвокате?
Адвокат до Адвокату Показати IP 26 Березня 2021 09:25
Є рішення апеляційного суду, а ви вигадуйте казки далі
Ау до Адвокату Показати IP 27 Березня 2021 09:11
Таваріщ лейтєнант перелогіньтесь, ну не адвокат ви, не адвокат. А ми вас і в погонах любим ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus