USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Військком пояснив, чи законна роздача повісток на блокпостах та в магазинах

24 Жовтня 2022 17:26
В Україні не існує жодних заборон щодо місць вручення повісток. Саме тому військовозобов’язані можуть їх отримувати в розважальних центрах, ресторанах і на вулиці під час дії комендантської години.

Про це розповів начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Максимів в інтерв’ю ТСН.

«В законодавстві не вказано, що оповіщення можливе виключно за домашньою адресою чи на роботі, чи в місці відпочинку. Закон каже про оповіщення шляхом вручення повістки. Все», – зазначив Максимів.

Він підтвердив, що інколи його колеги проводять так звані рейди, під час яких роздають повістки порушникам комендантської години.

Читати ще: «Ходити по домівках не так ефективно»: у ЗСУ пояснили роздачу повісток в громадських місцях

«Це спільні дії поліції з підрозділами охорони наших центрів комплектування з метою дотримання громадянами вимог комендантської години. Коли відбувся перший рейд, ми зрозуміли, що є багато громадян, які порушують не тільки вимоги комендантської години, а й вимоги законодавства про військову службу та військовий обов’язок. Наприклад, виявлялись громадяни, які не перебували на військовому обліку, не з’являлись у військкомати після оповіщення. Можливість швидко дізнатися інформацію про конкретну людину є», – зазначив він.

За ухиляння від військової служби під час мобілізації передбачена кримінальна відповідальність, до п’яти років позбавлення волі.

Військком також пояснив, чи можуть мобілізувати телефонним дзвінком. За його словами, допускається оповіщення телефоном, але сам призов – це юридична процедура.

«Це рішення начальника ТЦК, яке оформлюється відповідним наказом. Тобто медичний огляд, професійно-психологічний відбір і призов», – пояснив Максимів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
офіцер запасу Показати IP 24 Жовтня 2022 17:48
Навіть в сауні законна роздача. Навіть, якщо в ній з чужою жінкою. Закон не забороняє. Батьківщину повинні захистити всі!
кадрова людина до офіцер запасу Показати IP 24 Жовтня 2022 19:30
я ні в кого нічого не позичав і нікому нічого не винен. папулі!
просто Показати IP 24 Жовтня 2022 19:24
з москалів насміхаються,а самі роблять теж саме
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2022 19:55
Так! Звісно, що повині захищати! І В перших рядах депутати, чиновники, олігархи і їхні діти які гребуть від НАШОІ Батьківщини все і найбільше.. а повістки мають бути заповнені перед врученням, а не на коліні.
P.S. Показати IP 24 Жовтня 2022 20:02
А в молитовних будинках, автобазарах, пивбарах - контингент спроможний поповнити мобілізаційний ресурс !
Сергій Показати IP 24 Жовтня 2022 21:17
А чого ментів,прокурорів,судів не беруть,чи вони тільки корочки вміють отримувати "учасники бойових"?
Ухилянт- cпокутуваль Показати IP 30 Березня 2023 12:36
ментів , не беруть бо це критична це фрасткутура . В них є бронь.Стосовно прокурорів та іншого суддівського бомонду тут ситуація доволі нетипова в залежності від посади яку судддя займає в обласному чи районому судді одним в ручають повістки а нішим ні от іспробуй розберись звідки ноги ростуть. А про депутатів годі уже й гадати . що скажеш справедливість вона буває різною.(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus