USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ходити по домівках не так ефективно»: у ЗСУ пояснили роздачу повісток в громадських місцях

16 Липня 2022 11:19
Військові комісари роздають повістки у громадських місцях, тому що це ефективніше, ніж ходити по домівках військовозобов’язаних.

Про це сказав начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач.

Він наголосив, що у 90% випадків повістку видають для уточнення військово-облікових даних та стану здоров’я, а не одразу для мобілізації.

«Начальники територіальних центрів комплектування обирають найбільш імовірні місця, де в найкоротший час можна виконати задачу. Вони зобов’язані уточнювати військово-облікові дані, аби мати достовірну інформацію щодо кількості військовозобов’язаних. І ходити по житлових кварталах, де встановлені домофони, або приватному сектору, де високі ворота, і стукати у двері, де ніхто не відкриває, – ефективність такої роботи дуже мала. Звичайно, якщо це громадське місце, де є велике скупчення народу, ефективність вручення повістки буде набагато більшою», – пояснив Горбач.

Також він уточнив, що повістку необов’язково має заповнювати керівник територіального центру комплектування.

Читати ще: Хто в Україні може вручити повістку та як діяти, коли її отримали

«Якщо уважно подивимося на зразок повістки, визначений порядком ведення військового обліку у постанові Кабінету міністрів № 921, там можна побачити, що повістку може підписати керівник установи, керівник селищної ради та інші посадові особи. Військовий комісар може видати розпорядження, в якому вказати строки, прізвища військовозобов’язаних, і таким чином зобов’язати посадових осіб оповістити військовозобов’язаних, щоб вони з’явилися до військкомату», – зазначив полковник.

Також він підтвердив, що на західній Україні повістки вручають інтенсивніше. За словами Горбача, військові частини комплектуються територіально. Тому якщо в західних регіонах «більше народу» – там більше і повісток.

Офіцер повідомив, що у 90% випадків повістки на вулиці видаються, щоб «уточнити дані», а не одразу ж мобілізувати.

Крім того, Роман Горбач наголосив, що повістка не повинна використовуватись як покарання, але одночасно наголосив, що в Україні відбувається загальна мобілізація.

«Тому, звичайно, можуть призиватися особи, які не зовсім хочуть служити. Але в основному люди, які боронять, вони є патріотами», – сказав Горбач.

Як повідомляли, петиція про заборону вручати повістки на блокпостах, АЗС і на вулиці набрала необхідну для розгляду президентом Володимиром Зеленським кількість підписів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Сергій Показати IP 16 Липня 2022 11:52
Хай дають повістки ментам,прокурорам і іншій братії,а не простим людям!
Бульба Показати IP 16 Липня 2022 12:39
А дійно?? Дайте статистику скільки особового складу поліції воює на передку!??
Мирна людина Показати IP 16 Липня 2022 12:41
Не воював. Не воюю. І воювати не збираюся! У мене зовсім інші плани на МОЄ життя, котрі НІХТО не зможе відкоригувати!!! Всім МИРУ і благополуччя!
Ну-ну до Мирна людина Показати IP 16 Липня 2022 18:32
Тобто нехай хтось інший але не я? Прийде ворог сюди і внесе корективи у ВАШІ плани і у ВАШЕ життя… і повірте, на ВАШІ плани він класти хотів…
Мирна людина до Ну-ну Показати IP 16 Липня 2022 19:58
Саме так. Саме ті, хто повинен. Саме ті, на чиї рахунки йшли величезні суми. І, врешті, ті, хто є гарантами того, що життя людини є НАЙБІЛЬШОЮ цінністю!!!
Ну-ну до Мирна людина Показати IP 17 Липня 2022 08:36
А хто повинен?
Ячсм Показати IP 16 Липня 2022 13:01
Зловили на вулиці - дали повістку... А кого не зловили ??? Дикунство Так і живемо фальшиво. В усьому !!!
Хіба так правильно? Показати IP 16 Липня 2022 13:49
Горбач повідомив, що повістку можуть вручати різні посадові особи на підставі розпорядження комісара. Тобто, спочатку розпорядження з прізвищами, а далі повістка. А не спочатку повістка посеред вулиці, а потім розпопядження заднім числом, як це роблять, займаючись підробкою документів. Цікава думка юристів по цьому питанню.
правильно до Хіба так правильно? Показати IP 16 Липня 2022 16:15
Це не тільки Горбач, це вже тиждень, місяць-два-три... тому повідомляли, що вручати можуть скрізь, це у Законі прописано! В країні війна! Багато хто не на обліку, то як на облік по іншому поставити, чи за вас, таких "розумних", хтось інший має Україну від окупанта боронити, а ви будете тут вумнічати?! То як ворог до домівки прийде, то тоді теж в юриста будете питати?! Українці пля... :(
Онаній до правильно Показати IP 16 Липня 2022 21:10
Мені срати я здихати отак просто не хочу! влада повинна була це уникнути
ЕврейМося Показати IP 16 Липня 2022 16:28
В мерію і обласну раду зайдіть роздайте, вони там постійно. Вас чомусь там немає.
Kolyan Показати IP 16 Липня 2022 16:41
Ті сучки, як спеціально тільки на заході країни роздають, щоб помаксимуму винищити патріотичну молодь. І змішати населення з переселенцями з відповідними настроями… Треба помаксимуму уникати контакту з ними, дотягнути до осені і поступати на навчання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus