USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військова прокуратура продовжує переслідування бійця Віктора Котика. Завтра – суд

29 Березня 2016 15:22
Військова прокуратура Луцького гарнізону продовжує переслідування бійця 51ОМБр Віктора Котика. Про це інформує в мережі адвокат Василь Нагорний.

"30 березня 2016 року, 10 година, Володимир-Волинський міський суд - "Віктор Котик -2".

Пам'ятаєте, як восени минулого року всі дружно відстояли бійця, який з побратимами розбив ворожу колону під Іловайськом, отримав черепно-мозкову травму, побував в полоні, отримав нагороду. Однак прокурор Балакунець знову направляє справу до суду. Думаю все буде гаразд, але Taras Samchuc, стан Котика після ЗЧМТ тільки погіршився, певно й не впізнаєте, а тому прошу його побратимів (і не тільки) ще раз підтримати Віктора!", - йдеться у повідомленні правозахисника.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 25 серпня воїну Віктору Котику прокуратура вручила повідомлення про підозру. Військова прокуратура Луцького гарнізону звинуватила старшого солдата в самовільному полишенні військової частини в період з грудня 2014-го по травень 2015 року. Віктор Котик воював в Іловайську, звідки його протитанкова батарея виходила останньою. На жаль, хлопці не змогли вийти з оточення і потрапили в полон. За 3 дні їх обміняли, тож Віктора направили на реабілітацію. Згодом він прибув до військової частини, однак у зв’язку з розформуванням 51-ої бригади, він не знайшов своїх командирів і не отримував жодних вказівок та завдань. Тож, залишивши свої координати для виклику, Віктор поїхав продовжувати лікування та реабілітацію. Зокрема, він перебував у медустановах Дніпропетровська, Вінниці та Луцька. Після повернення додому хлопця нагородили пам’ятним знаком за «Воїнську доблесть», а через декілька днів принесли повідомлення про підозру. Слухання по справі волинського бійця АТО Віктора Котика, якому інкримінують самовільне залишення частини, відбулося у Володимирі-Волинському 21 вересня. Тоді, суддя Леонтій Канівець задовольнив клопотання про повернення обвинувального акту прокуратурі «в зв'язку з порушенням права на захист та «неконкретним» формулюванням обвинувачення.

Під час судового засідання у листопаді минулого року судді скасували апеляційну скаргу військового прокурора. В ухвалі вказано, що право на захист Віктора Котика таки прокуратура порушила, окрім того, в обвинувальному акті, виданому Віктору Котику, не вказані час, місце, мотиви злочину, який бійцю інкримінують.

Тоді, захисник бійця Василь Нагорний назвав це рішення прецедентом, адже усі бійці, яких викликають до прокуратури, отримали шанс на справедливе і детальне розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus