USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Військова прокуратура взялася за фірми волинського нардепа Мартиняка і депутата Косюка

7 Серпня 2018 16:35
Працівники Головної військової прокуратури отримали доступ до банківських документів низки українських компаній у справі про нанесення збитків державі на понад 100 мільярдів гривень від ненадходження податків. Серед фірм, до документів якої отримали доступ прокурори, - ТОВ "ВМП", яка пов'язана з народним депутатом "Волі народу" Сергієм Мартиняком.

Про це пишуть "Наші гроші".

Справа стосується створення злочинної організації колишнім президентом Віктором Януковичем і його оточенням, свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 23 липня 2018 року.

Згідно з матеріалами кримінального провадження, злочинна організація створила "конвертаційно-транзитні центри" під контролем податківців.

Компаніями не донараховувалися податки до держбюджету. Гроші розподілялися між підконтрольними особами, а також податківцями та іншими держслужбовцями.

З квітня 2011 року по лютий 2014 року злочинці використовували ряд підприємств, якими було безпідставно задекларовано податкові зобов'язання з ПДВ на понад 56 млрд грн.

Всього державі, кажуть правоохоронці, від ненадходження податків завдано збитків на загальну суму понад 104 млрд грн.

В рамках цього провадження правоохоронці отримали тимчасовий доступ до документів, що містять банківську таємницю і які знаходяться у володінні "ОТП Банку" щодо розрахункових рахунків двох підприємств, пов'язаних з колишнім заступником глави Адміністрації президента Петра Порошенка Юрієм Косюком.

Це ПАТ "Миронівський хлібопродукт" і ТОВ "Катеринопільський елеватор", яким Косюк володіє через "Миронівський хлібопродукт". Правоохоронців зацікавили документи періоду з 1 січня 2011 року по серпень 2018 року.

Також слідчі і прокурори отримали доступ до документів ТОВ "ВМП", яка пов'язана з народним депутатом "Волі народу" Сергієм Мартиняком.

Мартиняк ще в 2016 році вказував себе бенефіціаром "ВМП". А вже в 2017 році задекларував від фірми майже 5 млн грн дивідендів. Зараз співвласниками "ВМП" значаться Іванна Кварцяна та Станіслав Станіславський.

Серед тих, ким зацікавилися правоохоронці, також харківський регіональний філіал ВАТ "УГМК". 50% "УГМК" володіє кіпрська Trotio holdings limited, а 34% - Frankiro holdings limited, бенефіціаром якої є народний депутат Сергій Тарута.

Ще суд надав доступ до банківських документів ТОВ "Азовська продовольча компанія", якою співволодіють ТОВ "Інтер-Донбас" і Донецький комбінат хлібопродуктів №1.

Власником останнього значиться ПП НВП ХМ "Мультимікс" ТОВ "Юридична компанія "Мотив". Ця юркомпанія вказана як місце роботи Романа Шахматенка - чоловіка Оксани Шахматенко, помічниці нардепа від "Народного фронту" Ірини Єфремової.

Документи перевірять також в ТОВ "Далгакиран компресор Україна". Ця компанія в минулому році продала "Енергоатому" генератори на 46,48 млн грн. Співзасновниками "Далгакиран" значаться турецьке акціонерне товариство "Далгакиран Макина Сана ве Тіджарет Анонім Ширкетіі" і киянин В'ячеслав Дінков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
бізнесвумен Показати IP 7 Серпня 2018 17:22
Така безмозгла гн*да (мартиняк), досягнула таких висот в злодійському бізнесі. Отаким дорога в Україні! Слава Україні! Хероям слава!
всезнайко Показати IP 7 Серпня 2018 19:52
забрати все нагррабоване в державу
Це зразу Показати IP 7 Серпня 2018 21:26
Обречено на провал . Це не функції військової прокуратури .Функції ВП це аватари з 51 омбр ,дезертири з 51 омбр, кинута військова техніка під час драп-марша в 2014 році.
1111 Показати IP 7 Серпня 2018 21:44
Нарешті того таруту з його угмк накриють а то з москалями торгують металом хоча війна іде
село Усичі Показати IP 22 Червня 2019 22:24
знаю цю гниду рідкісний убл--ок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus