USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Військовому капелану з Волині заборонили священнослужіння

23 Жовтня 2015 13:53
«Клірик єпархії протоієрей Микола Гінайло заборонений у священнослужінні» - така інформація, яка стосується військового капелана Миколи Гінайла з'яивлася на сайті Волинської Єпархії УПЦ КП. Про це інформує Слово Волині.

Як розповів сам священик, перед виборами «доброзичливці» почали доносити, «кляузнічати» з приводу того, що священик воює зі зброєю (зауважимо, що Гінайло балотується у депутати Волинської обласної ради). Сам пан Микола стверджує, що йому не соромно ні перед дітьми, ні перед онуками, адже він, на відміну від багатьох, захищає свою Батьківщину.

Із приводу заборони його у священнослужінні, Микола Гінайло сказав, що цю новину йому в телефонному режимі повідомив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Микола Гінайло прийняв це і виконує указ митрополита. Додав при тому, що він причащається як священик, проте не може звершувати, наприклад, обряд хрещення, вінчання чи відспівування. Відзначив, що після того, як українські бійці повернуть Донбас і Крим, швидше за все, піде на місяць у монастир – відмолювати гріхи.

За подальшими коментарями Гінайло порадив звертатися до владики Михаїла.

Тимчасом в інформаційно-видавничому відділі Волинської єпархії УПЦ КП сказали, що повідомлять, коли митрополит Михаїл може дати пояснення із цього приводу. Наразі відповіді немає.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що військовий капелан з Волині отримав звання підполковника.

Микола Гінайло віддав 22 роки службі в армії. Він знає службу і в церкві, і у війську.

ЧИТАТИ ЩЕ: Волинські священики в зоні АТО. ФОТОРЕПОРТАЖ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
До церкви Показати IP 23 Жовтня 2015 14:26
Колишній партполітпрацівник, який вивчав науковий атеізм і має з цього предмету гарні оцінки і священик..... Про що ми говоримо????? Ех, Гінайло-Гінайло.... 22 роки вислуги, а що потім....
А ндрій до До церкви Показати IP 23 Жовтня 2015 18:50
Що Ви хотіли сказати своїм коментом?Поясніть будь ласка популярніше.
Ваня Московський до До церкви Показати IP 25 Жовтня 2015 13:27
1) Колишний не политпрацивник, а настоящий бойовый офицер и командир! 2) Вивчати священику треба все щоб знати як протистояти науковому атеизму! 3) Щоб вам так жилось як вы кажете и незаслужено ображаете священика який щоденно возносить молитву до б-га за вас всих!
вася Показати IP 23 Жовтня 2015 16:43
Так там таких багато попів у міши
Ваня Московський до вася Показати IP 25 Жовтня 2015 13:29
Дай б-г щоб вси попы були таки ж патриотични як Гинайло Миколай!
Павло Иванюк до вася Показати IP 25 Жовтня 2015 14:02
Вася,ти мягко говорячи не прав! Вася хто ти такий щоб давати оцинку митрополиту Михаилу? Вася у тебе особисто и в твоий симьи все в порядку з головою? Кого-ти критикуеш? Митрополита Михаила?!!! Наклеп твий повернеться до тебе таким же тильки усилений в миллионы раз....чекай б1ди....
Олександр Показати IP 23 Жовтня 2015 19:24
Уже досить давно у медіапросторі говорять про те, що Гінайло промишляв обкрадав армію, привласнюючи те, що люди збирали на її потреби. Але ж про це тут не пишуть - це ж не священик МП. Це ж можна з пальця новини висмоктувати, що в Ларву у Києві тільки за гроші пускають, хоч там гроші держава бере. А про Гінайла - коли вже самі армійці почали жалітися, то у Михайла, певно, зрозуміли, що покривати це не варто - і правильно зробили. От вам і патріотизм, блін.
Ваня Московський до Олександр Показати IP 25 Жовтня 2015 13:43
Священики-попы так званной Московськой церкви не диждались коли руська-терористично-сепарськая- путинська армия прийде до них на Захидну Украину ,а тому поливають грязю и образою и домислами всих тих хто став на захист Батькивщини, в тому чмсли як и патриот Украины Миколай Гинайло! Миколай Гинайло зробив для украинскьго вийська дуже и дуже багато корисного и надав всестронню допомогу бийцям 51-й и 14 бригад и вси памятають те добро яке творить Миколай Гинайло,без користно. А поклепать поширюють на Миколая Гинайло, в засобах масоовой информации лише ти хто боиться правоохоронцив и судив! Инакше за поклеп и брехню прийдеться систи на лаву пидсудних! Каравн йде а собаки гавкають, так говорять на сходи...
Знаю Показати IP 23 Жовтня 2015 22:32
Що гинайло продавав цигарки які йому давали для солдат і це було в дачному
Ваня Московський до Знаю Показати IP 25 Жовтня 2015 13:21
Прочь руки от Гинайло Миколая! Гинайло патриот Украины и захищае всих хто живе в Украини як в церкви так и в вийську! Собаки лають а караван йде! Так и Гинайло робить все можливе ,а су*ари тявкають лише тому що вони по природи своий су*ари!
Галина Показати IP 1 Листопада 2015 03:33
Людина з великої літери. Зустрілися з ним випадково, побесідували... були вражені його чесністю, порядністамю. І не сумнівалися, що він буде серед перших капеланів на Сході. Здоровя Вам, отче. Простіть їх, вони просто не знають, що творять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus