USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

За хабар судять колишнього військового комісара з Волині

10 Жовтня 2023 14:26
Узяв хабар, щоб відмазати податківця від призову в армію. Йдеться про колишнього військового комісара Рожищенського військкомату Олега Гаврилюка. Нібито два роки тому він узяв тисячу доларів хабара. Згодом отримав посаду в центрі комплектування в Луцьку.

Слідчі та прокурори впевнені, що колишній військовий комісар Рожища взяв хабар за відмазування одного з працівників Податкової служби. Захисник обвинуваченого переконує: податківець хотів тільки уточнити порядок призову, повідомляє ТРК «Аверс».

Нагадаємо, правоохоронці два роки тому повідомляли, що під час отримання неправомірної вигоди затримали тодішнього керівника відділу рекрутингу та комплектування волинського терцентру комплектування. Раніше Олег Гаврилюк був військовим комісаром у Рожищі.

Слідство встановило, що, перебуваючи ще на посаді військового комісара Рожищенського військкомату, чоловік налагодив корупційну схему. За певну винагороду він сприяв громадянам в ухиленні від проходження військової служби, оформленні відповідних для цього документів, а також у відстрочці призову.

Нині справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді.

Захисник колишнього військового комісара впевнений: заявник – провокатор.

Натомість прокурор наголосив: помічені гроші, які заявник приніс на зустріч із військовим, – його особисті.

Адвокат же сумнівається, що заявник мав тисячу доларів. Мовляв, його розшукує виконавча служба за несплату аліментів.

«Ми вважаємо, що це необліковані кошти правоохоронного органу, який фактично використав їх при проведенні провокації», – сказав адвокат Сергій Міліщук.

Як додав, від постанови про негласні слідчі дії до заяви свідка про повернення йому тисячі доларів минуло п’ять місяців. Також сторона захисту забажала отримати довідку про доходи заявника.

«Особа не платить аліменти, перебуває в розшуку, не має доходу та ухиляється від суду, аби надати довідку про доходи. Якщо не надасть, ми будемо заявляти клопотання, щоб суд офіційно витребував довідку про доходи. Чи дійсно свідок мав фінансову спроможність надавати такі кошти для проведення слідчих дій? Бо в цьому випадку виконавчі провадження по аліментах не закриті. Ми будемо направляти в виконавчу службу повідомлення про те, що в особи є тисяча доларів, яку можна направити на сплату аліментів», – сказав адвокат Сергій Міліщук.

Наступного разу в суді будуть досліджувати відеодокази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2023 14:54
Це провокація, підстава!!! Перевірте того податківця краще, ху із ху*!!!
читач Показати IP 10 Жовтня 2023 17:51
що там з іваничівським хабарником???рожищенський хоч до військового стану брав,а той і до ,і під час,і певно буде і після...
Хз Показати IP 11 Жовтня 2023 07:41
Виясняють хто більше ху*ло
Правда! Показати IP 11 Жовтня 2023 15:36
Найбільш розсмішив вислів -,,налагодив корупційну схему.;та що ви пишете!ця схема була і до нього,в після нього,взагалі нічого нового,напишіть що не догодив комусь
Аут до Правда! Показати IP 11 Жовтня 2023 19:23
Табличку ділення не знав...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus