USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Військовим з Луцького району передали допомогу в зону АТО

17 Липня 2014 08:00
Для проведення антитерористичної операції на схід України з Луцького району призивався 161 військовозобов’язаний, і доля кожного з них важлива сьогодні не тільки для родини, а для кожного мешканця району.

Голова Луцької райдержадміністрації Юрій Цейко, заступник голови районної ради Вадим Веремчук минулої п’ятниці, в черговий раз, здійснили робочу поїздку на територію базування підрозділу територіальної оборони військової частини «В 0116» з метою передачі військовослужбовцям 20 бронежилетів, болгарочного інструменту, білизни та засобів особистої гігієни, про потребу яких вони дізнались під час першого візиту. Про це повідомили у прес-службі Луцької райради.

Уся Україна усіма можливими засобами допомагає бійцям на сході держави. Не лишилися байдужими й мешканці Луцького району і влада зокрема.

Згідно з повідомленням, за ініціативи голови райдержадміністрації Юрія Цейка були зібрані спонсорські кошти для закупівлі бронежилетів, де першою чергою до цього долучились сільські та селищні ради району, зокрема Баївська – 1000 гривень, Боратинська – 10 тисяч гривень, Білостоцька – 6 тисяч гривень, Баківцівська – 8 тисяч гривень, Веселівська – 4 тисячі гривень, Радомишельська – 13 500 гривень, Хорохоринська – 2 тисячі гривень, Городищенська – 10 070 гривень, Лаврівська – 4 тисячі гривень, Гіркополонківська – 12 тисяч гривень, Піддубцівська – 14 тисяч гривень, Рокинівська – 11 800 гривень, Заборольська – 14 тисяч гривень.

Решта сільські та селищна ради самоорганізувались у зборі коштів для закупівлі найнеобхіднішого, яке особисто доставили до своїх мобілізованих бійців на схід країни.

Не лишились також осторонь і керівники підприємств різних форм власності, а саме: Ольга Цейко фабрика солодощів «Ласка» - 18 700 гривень, Віктор Шумський СГПП «Рать» - 15 тисяч гривень, Віталій Заремба СТзОВ «Романів» - 2000 гривень, Євген Кулай СВК «Урожай» - 3000 гривень, Жора Галоян ТОВ «Гор Агро» - 3000 гривень, Анатолій Никонюк СГТОВ «Городище» - 5000 гривень, Сергій Забіяка ТзОВ «Забіяка» - 5000 гривень, Юлія Дмитрук «Всеволодівські делікатеси» - 5000 гривень, Святослав Карбовський СГТОВ «Лище» - 3000 гривень, Валентина Здрилюк СГПП «Дружба» - 3000 гривень, Ігор Лукашук СТзОВ «Веселе-Агро» - 3000 гривень, Ігор Павлович ТзОВ «Україна-Баїв» - 2 тисячі гривень, гривень ФГ «Міжгір’я» - 2000 гривень, Олександр Курдельчук дослідна станція «Липини» - 1000 гривень, Олександр Голій дослідна станція «Еліта» - 3000 гривень, Ростислав Войтюк «Волинський обласний учбовий центр школи АПК Рокині» - 2800 гривень., Олександр Цейко оздоровчий комплекс «Пролісок» (Рокині) – 1000 гривень.

Загалом було зібрано 110 тисяч гривень, з яких 104 тисячі 500 гривень пішло на бронежилети та 5 тисяч гривень на засоби особистої гігієни (шкарпетки, білизна, рушники, тощо).

Крім того, висловити свою громадянську позицію таким чином вирішили і працівники апарату, відділів та структурних підрозділів районної державної адміністрації, які відрахували свою одноденну заробітну плату на потреби військових, що в сумі становить 3 690 гривень, працівники районної ради – 3400 гривень, управління агропромислового розвитку – 900 гривень, центральної районної лікарні – 5000 гривень. Ці кошти будуть витрачені на поновлення форми, закупівлі необхідних інструментів та інших речей, потреба в яких буде виникати.

Окрім коштів, що були зібрані для закупівлі бронежилетів та інших важливих речей, при кожній нагоді постійно збирається інформація про те, як та чим можна допомогти нашим землякам, так як ситуація дещо ускладнюється тим, що солдати з Луцького району дислоковані у різних місцях східного регіону країни. Так було організовано зустріч з одним із військових, який служить на сході країни, але через хворобу потрапив на кілька днів додому, щоб почути з перших вуст про першочергові потреби і висловити свою підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дончанин Показати IP 17 Липня 2014 08:08
Вопрос простой: "А успеет ли дойти эта помощь?" ибо "Южный котел, в котором оказались части украинской армии и так называемые гвардейцы, захлопнулся. Армия Юго-Востока установила контроль над селом Мариновка и пошла в наступление в сторону российской границы. Таким образом ополченцы отрезали киевских силовиков, численностью до 5 000 человек от базы в Амвросьевке и основных сил. По сообщениям командования ДНР, чтобы выжить, украинским военным придется или сдаваться, или интернироваться на территорию России. Из Киева эти данные тоже косвенно подтверждают. В эфир прорываются сообщения об окружении от — по сути, брошенных — командованием на произвол судьбы солдат"
123 Показати IP 17 Липня 2014 08:27
Цейко і Веремчук молодці!
Лучанка Показати IP 17 Липня 2014 10:27
Для кого ці показові фотографії, для тих що не можуть дочекатися цієї допомого, чи для себе ось подивіться які ми хороші, а тим кому це потрібно неясно коли що поступить, і чи вони його отримають, матері і рідні збирають передачі але чомусь вони недоходять до бійців, неясно куди воно пішло і кому дісталось.
Дончанин до Лучанка Показати IP 17 Липня 2014 11:17
Ополченцам, кому же еще? Если отправляются по почте - то в целости и сохранности. Если транспортом - то к сожалению только то, что уцелеет.
Луцький район Показати IP 17 Липня 2014 14:21
Фотографії не для показовості. Це доказ. І абсолютно усі військовослужбовці Луцького району, що несуть зараз службу на сході забезпечені бронижилетами (чого не можу сказати про інші райони) завдяки не тільки районній владі, а й громаді. Все було доставлено особисто як і районною владою, так і небайдужими людьми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus