USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Військовий ветеран з Волині посів третє місце на «Іграх героїв» у Брюсселі

4 Грудня 2023 21:17
У Брюсселі 9 листопада відбулися змагання з кросфіту «Ігри героїв». Україну представили 11 військових і ветеранів із пораненнями. Третє місце серед адаптивних атлетів посів нововолинець Михайло Соколян, який втратив частину ноги під час повномасштабного вторгнення.

Про це інформує БУГ.

У змаганнях з кросфіту «Ігри героїв» традиційно беруть участь українські військові, які отримали важкі поранення, але попри це знайшли в собі бажання та сили для відновлення та занять спортом. Головна мета «Ігор героїв» – сприяти психологічному відновленню та реабілітації бійців ЗСУ. З 2016 року змагання проводилися переважно в українських містах, а у 2023-му переїхали до Брюсселя.

Цьогорічні змагання у Брюсселі були по-справжньому особливими, об’єднавши на спортивному майданчику ветеранів із важкими пораненнями та активних військових із різних країн НАТО. Це перші подібні змагання для української команди «Ігор героїв» з початку повномасштабного вторгнення Росії 2022 року.

Атлети змагалися в кросфіті та виконували комплекси функціональних вправ трьох видів: на силу, витривалість і швидкість. При цьому, українська команда – єдина, яку представляли військові з важкими пораненнями і ампутаціями.
Читати ще: У Луцькій громаді впроваджують комплексну послугу е-Ветеран

Як і в усіх видах спорту, змаганням передує серйозна підготовка. Але це завдання «із зірочкою», адже колишнім українським військовим довелося не лише пройти реабілітацію після поранення та навчитися повноцінно жити з протезом, а й виконувати складні вправи, які не під силу і пересічним українцям.

«Я собі поставив ціль ходити, як звичайна людина», – Михайло Соколян

Сапер Михайло Соколян з Нововолинська отримав поранення у серпні 2022-го. Він розповів, що після ампутації у нього довго гоїлися рани і тільки 5 місяців тому він став на протез. Відтоді почав тренування і вже навіть потрапив на змагання до Брюсселя.

Готувався до змагань Михайло під керівництвом головного тренера проєкту Юлії Коваль.

«Ігри героїв» подарували мені можливість реалізувати себе, реабілітуватися, самоствердитися. До поранення я активно займався футболом, але після ампутації я вже не маю можливості повноцінно в нього грати, тому я передивлявся варіанти, де зможу себе реалізувати, і зупинився на кросфіті. До того ж, зараз спорт допомагає і психологічно: під час заняття немає часу думати про щось погане, плюс я знайшов друзів на проєкті«, – розповів Михайло.

Читати ще: Волинський атовець виготовляє різьблені з дерева скриньки та кухонні набори

Під час змагань колишніх військових, а нині адаптивних спортсменів, активно підтримували українські вболівальники. Після завершення змагань відбулася церемонія нагородження спортсменів. За оцінками професійного журі спортсмени отримали дипломи, а ті, хто виконав вправи краще за інших, – медалі.

Хлопці зі збірної «Ігор Героїв» взяли всі три призові місця в категорії «Адаптивних атлетів»:

1 місце – Семкович Ігор

2 місце – Козловський Юрій

3 місце – Михайло Соколян

Також напередодні змагань збірна команда з 11 українських атлетів відвідала Штаб-квартиру НАТО, де поділилися своїм досвідом у використанні кросфіту, як інструменту реабілітації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus