USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Візит на Волинь для мене – наче Різдво: в область завітав всесвітньовідомий режисер

6 Жовтня 2021 14:23
Режисер-документаліст, у доробку якого понад 120 фільмів про видатних композиторів, музикантів та акторів, мистецтвознавець і критик, продюсер і сценарист Тоні Палмер відвідує Волинь з 2008 року, оскільки є активним учасником міжнародного музичного фестивалю «Стравінський та Україна». Він був особисто знайомий з композитором і зняв про нього фільм.

Про це інформують на сторінці облради у фейсбуці.

Під час зустрічі з головою Волиньради Григорієм Недопадом режисер розповів, що захоплений Волинню та її спадщиною і щоразу дізнається щось нове: «Мене завжди приймають тут дуже гостинно. Для мене ці відвідини – головна подія року, це ніби Різдво. Я хочу подякувати волинянам за дбайливе ставлення до історичного та культурного насліддя. Садиба Стравінських мене просто вразила. Я розумію, що для створення не було багато коштів, але тим цінніші ваші зусилля у відродженні і збереженні родового маєтку Стравінських. Це чудовий, винятковий музей, він єдиний у світі, бо оселі, де пізніше мешкали Стравінські, давно перебудовані». Він також додав, що матиме за честь передати до експозиції музею раритетні речі, які належали видатному композитору.
Читати ще: Міжнародний фестиваль «Стравінський та Україна» в Луцьку розпочався із вручення обласних премій. Фото

Григорій Недопад висловив режисерові вдячність за ексклюзивний і щедрий дарунок: «Завдяки вашій творчості, особистій активній участі у нашому фестивалі світ дізнається не тільки про Стравінського, але й про Україну і Волинь. Спасибі за те, що працюєте на наш імідж. Наші історія, культура для нас вартують багато. Тому, попри обмежені фінанси, ми намагаємося відроджувати і розвивати цю спадщину, музейну справу. Це – і відновлення нашої ідентичності, і, одночасно, підґрунтя для розвитку туризму», – зазначив голова облради.

Він також повідомив, що наступного року до 140-річчя Ігоря Стравінського є задум, окрім традиційного фестивалю, провести також і міжнародну наукову конференцію. Відтак, висловив сподівання, що Тоні Палмер неодмінно знову відвідає Волинь.

Режисер пообіцяв не лише візит, а й сюрприз: «Дослідники відшукали досі невідомий твір Стравінського, який ніколи не виконувався. Я спробую зробити усе, щоб ця світова прем’єра і сенсація відбулася на Волині», – заінтригував Тоні Палмер. Він також зазначив, що хоче віддячити за гостинність і запросив Григорія Недопада відвідати його в Англії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Avdo Показати IP 6 Жовтня 2021 14:39
Лише в Україні нікому не відомий британський дід стає суперзіркою кіно. Наче це не Україна, а Індія часів Британської імперії.
Сергій до Avdo Показати IP 6 Жовтня 2021 16:08
https://uk.wikipedia.org/wiki/Тоні_Палмер - це про невідомого діда, а де про тебе?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus