USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Візитівка України: луцькі прикордонники відзначали професійне свято. Фоторепортаж

3 Травня 2019 13:28
Попри те, що другий рік поспіль День прикордонника в Україні відзначають 30 квітня, однак урочисті заходи з нагоди свята відбуваються 3 травня. Сьогодні своє професійне свято відзначив і Луцький прикордонний загін.

Урочистості з нагоди Дня прикордонника відбулися сьогодні на плацу прикордонного загону в Луцьку.

Захід розпочався з виконання Гімну України та виносу бойового стягу Луцького прикордонного загону. А впродовж урочистостей прикордонники не втомлювалися отримувати привітання, відзнаки та нові військові звання від керівництва та гостей свята.
Першим слово для вітань отримав протоієрей Миколай Цап: «Вітаю всіх вас з професійним святом – Днем прикордонника. Вартові державних рубежів завжди, а особливо в теперішній непростий для нашої держави час, були і є у великій повазі та шані українського народу. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, Божого благословення. Нехай Господь Бог за вашу велику любов до країни благословить вас на подальше служіння. Зі святом вас».
До слова, загиблих прикордонників вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку.
Потому луцьких прикордонників вітало керівництво та шановні гості. Як зазначив начальник Луцького прикордонного загону, полковник Микола Скарвінко, вже другий рік поспіль прикордонники відзначають своє професійне свято 30 квітня, і в цей день віддають шану всім тим, хто присвятив своє життя охороні державних кордонів України.

«Щоденно ви сумлінно виконуєте свій професійний обов’язок, з честю продовжуєте славні бойові традиції старших поколінь. Також ви вносите вагомий внесок у справу охорони та забезпечення безпеки нашої держави», - наголосив Микола Скарвінко та виголосив слова вдячності прикордонникам за виконання професійного обов’язку як на ділянці діяльності прикордонного загону, так і в зоні ООС. Окрім того, він подякував ветеранським організаціям, які підтримують та допомагають в організації служби.
Своєю чергою, заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук акцентував, що прикордонники є візитівкою нашої держави: «Ви першими зустрічаєте наших друзів і даєте відсіч нашим ворогам. Сьогодні хочу звернутися до ветеранів словами вдячності за те, що ви докладаєте зусиль для виховання молоді, дай вам Бог миру та здоров’я. Також хочу звернутися до прикордонників, щоб мир та злагода панували не лише на роботі, а у ваших сім’ях завжди з розумінням відносилися до вашої служби. Хочу побажати вам гідно нести звання українського прикордонника, бути вірними присязі та відповідальними перед українським народом. Зі святом вас».
Своєю чергою, перший заступник міського голови Григорій Недопад відзначив, що День прикордонника є дійсно актуальним святом.

«Я з гордістю скажу про те, що Луцьк, як велике стародавнє місто, може пишатися, що Луцький прикордонний загін названий на його честь. Дивлячись в історію, ми розуміємо, що день святкування переносився з місяця в місяць. Нарешті це свято вдруге відзначається 30 квітня, з чим і хочеться вас привітати та побажати успіхів у вашій нелегкій праці, а також, щоб наша прикордонна служба завжди була передовою», - привітав прикордонників Григорій Недопад.
Варто зазначити, що впродовж урочистого заходу прикордонники отримували не лише відзнаки та нагороди, а й нові військові звання.
Завершилося святкування урочистим маршем та виносом бойового стягу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 5 Травня 2019 11:45
Це швидше "антивізитівка", особливо їх командир з двома прапорам України на рукаві. Більше на лісівників схожі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus