USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вкрали 9 млн: у Києві викрили фейковий «інвестцентр»

3 Червня 2021 17:55
Кіберфахівці СБУ припинили в Києві роботу нелегального телекомунікаційного центру. Організатори привласнювали кошти людей, обіцяючи їм участь у міжнародних інвестиційних проектах.

Як повідомляється на сайті СБУ, з початку цього року зловмисники привласнили майже 9 млн грн вкладників.

Правоохоронці встановили, що організаторами «бізнесу» виступили двоє громадян України та іноземець. Ділки розробили і адміністрували спеціалізований софт, який імітував торги на міжнародних біржах та криптовалютних проектах. Вони також створили мережу фішингових сайтів – копій сайтів міжнародних інвесткомпаній.

Шахраї заманювали потенційних «інвесторів» на свої сайти за допомогою ботмережі рекламних акаунтів у соцмережах. Потім зловмисники втручались у роботу систем електрозв’язку і телефонували «жертвам» з підмінених закордонних номерів телефонів. Врешті виманювали кошти нібито для інвестицій та привласнювали їх.

Злочинці переводили гроші у готівку через низку обмінних операцій з використанням криптовалют, електронних систем та банківських карток.

Крім того, зловмисники заробляли і на наданні послуг «аутсорсу» іншим шахрайським проектам. Задокументовано, що до оборудки організатори залучили понад 100 найманих працівників.

В ході обшуків в центрі оперативники виявили комп’ютерну техніку та телефони, зразки софту та інші докази протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження про шахрайство та незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus