USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Влада РФ «терміново евакуювала» сховище ядерних боєприпасів у Білгородській області, – ГУР

22 Травня 2023 20:02
Влада РФ проводить «термінову евакуацію» ядерних боєприпасів зі сховища, що розташоване у Білгородській області на тлі операції «Російського добровольчого корпусу».

Про це йдеться в заяві представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, в інформації про евакуацію з прикордонних населених пунктів Білгородської області та «знищення російського Мі-8» у регіоні «є багато правди».

«Є навіть додаткова інформація щодо евакуаційних заходів. У терміновому режимі об’єкт «Білгород-22», це сховище ядерних боєприпасів, так само росіяни евакуювали з району, поблизу Грайворона (місто на кордоні з Україною – ред.) знаходиться», – розповів Юсов.

Він також підтвердив, що на об’єкті «Білгород-22» була тактична ядерна зброя.

За словами Юсова, «все, що зараз відбувається на території Росії, – це внутрішній конфлікт, а в операції беруть участь громадяни РФ, їх підтримали інші жителі прикордонних територій Білгородської області».

Як пише УНІАН, у Білгородській області запроваджено режим контртерористичної операції (КТО), заявив місцевий губернатор Геннадій Гладков: «З метою забезпечення безпеки громадян в Білгородській області з сьогоднішнього дня введений правовий режим контртерористичної операції, який встановлює спеціальні заходи і тимчасові обмеження. Починаючи від перевірки у фізичних осіб документів, що засвідчують їх особу і закінчуючи призупиненням діяльності небезпечних виробництв і організацій, в яких використовуються вибухові, радіоактивні, хімічно і біологічно небезпечні речовини».

Раніше сьогодні губернатор Білгородської області В’ячеслав Гладков стверджував, що на територію Грайворонського округу Білгородської області РФ, що є прикордонням з Україною, зайшла «диверсійно-розвідувальна група ЗСУ». Цьому передували повідомлення про бойові зіткнення ​на українсько-російському кордоні між Білгородською областю Росії та Харківщиною, яке поширювали російські та українські пабліки.

У мережі також були повідомлення, що сьогодні в цьому російському регіоні лунала повітряна тривога.

У ГУР заявили, що «Російський добровольчий корпус» та «Легіон Свобода Росії», які складаються з громадян РФ, розпочали операцію зі звільнення цих територій Білгородщини від так званого режиму Путіна«.

Президенту РФ Володимиру Путіну силовики доповіли про ситуацію. Речник Путіна Дмитро Пєсков сказав, що президент РФ поінформований про «спробу прориву в Білгородську область українських диверсантів».

В Офісі президента заявили, що Україна спостерігає за подіями в Білгородській області Росії, але не має до них «безпосереднього стосунку».

Речник Головного управління розвідки Андрій Юсов назвав події, які 22 травня відбуваються у Білгородській області Росії, створенням "смуги безпеки" для захисту українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маячня Показати IP 22 Травня 2023 21:35
Ніхто ядерні боєприпаси в сховищах поблизу кордону не зберігає. І ніхто їх *терміново* не евакуює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus