USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Влада каже, що через 4 роки маршруток не буде

5 Вересня 2011 17:52
За три-чотири роки у великих містах України маршруток не буде.
Про це 5 вересня під час прес-конференції сказав віце-прем'єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков, інформує УНН.
«Через 3-4 роки маршрутних таксі не буде… Тому ті, хто купує маршрутки, повинні розуміти, що за цей період цього бізнесу у великих містах не буде. Тому не потрібно вкладати інвестиції», – додав Колесніков.
За його словами, стимулювати приватних автоперевізників купувати автобуси великої місткості буде компенсація державою відсотків за кредит.
«При купівлі українських автобусів держава сплачуватиме за автоперевізників кредитні відсотки. Це наша допомога не лише Києву, а й усім містам», – наголосив він.
Колесніков також зауважив, що оновити весь автобусний парк України можна за три роки. Адже потужності Львівського автобусного та Луцького автомобільного заводів здатні забезпечити оновлення всього автобусного парку України.
«Маючи два таких надпотужних заводи, ми взагалі весь автобусний парк України – якщо запустити ці заводи на повну потужність – можемо оновити за три роки», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Exaboto Показати IP 5 Вересня 2011 18:22
було б добре, але мало віриться...
василь Показати IP 5 Вересня 2011 19:40
а хіба вигідний цей автобус для перевізника!, Вже містами їздять "ЛАХи" під назвою Богдан, БАЗ и т.п. До "Isuzu" їм ой як далеко...
Лучанин до василь Показати IP 6 Вересня 2011 11:29
Дарма так говорите. Бачив як відмінно справлються із перевезеннями "Богдани" на гірських кримських дорогах. А Луцькі тролейбуси у Криму взагалі красені: кондиціонер, телевізор, низька посадка(не така як у тих, що по Луцьку їздять. Видно вони у Крим кращі робили)
Лучанин Показати IP 5 Вересня 2011 20:16
А от чому автобуси, а не тролейбуси? Звичайно, є місця де тролейбуси не проїдуть за певних причин, але, наприклад, в нас в Луцьку 90% перевезень запросто можна покрити електротранспортом. За екологію теж треба дбати. Хоча, Колесніков, скоріше дбає за нафтовий бізнес, бо інакше, тролейбусу нафта не потрібна! А взагалі хотів би на наших вулицях скоріше побачити львівські автобуси ...
Місцевий до Лучанин Показати IP 5 Вересня 2011 20:50
Підтримую! Глянеш на великі Богдани, які по місту їздять, і аж плакати хочеться, димлять гірше ніж старий Ікарус. Вже таки потрібно думати про екологію, особливо, коли електрика є своя а не нафта.
Семен Показати IP 5 Вересня 2011 21:20
Только Баран может пустить дымящие автобусы под толлейбусными проводами.
прАрок Показати IP 5 Вересня 2011 21:47
За 3-4 рокине буде ні борюсі ні хамусі...
прохожий Показати IP 5 Вересня 2011 22:27
А нічого що йому належать ці два заводи. ось він і за те щоб оновити весь атопарк України :)
небайдужа Показати IP 6 Вересня 2011 08:32
Якщо міністр інфраструктури Борис Колесніков буде наглядати за Волинню, то маршрутки в нас не виготовлятимуть)))
Sergiyua Показати IP 6 Вересня 2011 09:53
Маємо завод в Луцьку по виготовленню троллейбусів, а в самому місті їх усього пару штук. Як на мою думку потрібно б було зпочатку місто повністю оновити парк троллейбусів, тільки тоді продавати їх по містам Украіни.
Ігор Показати IP 7 Вересня 2011 14:24
Я в Чехії бачив як тролейбус, коли електролінія закінчується, а рейс продовжується далі, скидає "роги", включає бензиновий мотор і далі їде як автобус

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus