USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Влада хоче, аби українці споживали якнайбільше газу?

11 Листопада 2008 11:31
Санстанція вимагає проведення експертизи у луцькій школі № 12, чи не шкодить дітям електричне опалення. Про це під час щовівторкової прес-конференції 11 листопада розповів міський голова Богдан Шиба, - інформує репортер «Волинських Новин».
Як розповів журналістам Богдан Шиба, у Луцьку активно впроваджується державна програма з енергозбереження, яка була затверджена два роки тому. Так, цьогоріч на електричне опалення була переведена котельня школи №12. «Такі речі у світі підтримуються, як і державою, а санстанція вимагає проведення експертизи – чи не шкодить електричне опалення здоров’ю дітей», - сказав міський голова.
«Ви розумієте, що це не жарти. За цим стоїть ціла система енергозабезпечення нашої країни. Ви розумієте, що наперекір усім державним програмам, структури «Нафтогазу» та державні структури працюють над тим, щоб споживання газу зростало”, - зазначив пан Шиба.
«Те, що ми перевили одну маленьку котельню газову – ви бачите уже симптом, недобрий знак для них», - додав градоначальник.
Довідково:
У ЗОШ № 12 обласного центру Волині влада 9 жовтня показала енергетичну стратегію в дії. Зразком цього послугувало введення в дію електричної теплоакумулюючої системи «Електропік», яка передбачає перехід на альтернативний вид опалення.
Раніше цей навчальний заклад обігрівався за рахунок котельні, яка розміщується 3а 400 метрів від школи. Проте, через її незадовільний стан, зношеність мереж температура повітря в приміщенні становила 13-15 градусів взимку.
Проектантом і виконавцем робіт у навчальному закладі стала ЗАТ «Інформаційно-маркетингова служба» із міста Кам’янець-Подільського. А міському бюджету електрична система, а також капітальний ремонт школи і даху загалом обійшовся у 1 мільйон 800 тисяч гривень – два мільйони.
«Технологія «Електропік» працює за рахунок нічної електроенергії в період провалу навантаження в електричній системі. Для необхідного обігріву приміщення система вмикається на 3-5 годин вночі. А вдень ця електроенергія перетворюється в тепло, яке і обігріває приміщення», - зазначила директор ЗАТ «Інформаційно-маркетингова служба Галина Левицька. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Санітар Показати IP 11 Листопада 2008 14:48
Кропива йде, потрібен новий ворог. Призначили поки санстанцію- ось вона, "рука Москви"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus