USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Владика Ніфонт з нагоди свого ювілею отримав орден від Президента.ФОТО

6 Жовтня 2008 12:15
У неділю, 5 жовтня, у луцькому народномі домі «Просвіта» відбулась урочиста академія з нагоди 60-річчя від дня народження митрополита Луцького і Волинського Ніфонта. Про це 6 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує прес-служба Волинської УПЦ, перед початком зібрання Блаженніший Владика оглянув фотовиставку, присвячену життю керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта.
Експозицію умовно поділено на частини, що відображають основні періоди життя владики-ювіляра. Зокрема це дитячі і юнацькі роки, роки навчання, священицький та чернечий шлях, архіпастирське служіння на Хмельниччині та Волині. Відкрилась святкова академія документальним фільмом, який розповідає про життєвий шлях ієрарха.
Після перегляду кінострічки Митрополит Київський і всієї України Володимир поздоровив владику Ніфонта з ювілеєм. «Поздоровляючи Вас, я хочу відмітити дві характерні речі, речі, які є притаманними Вам. Ці речі важливі не тільки тому, що є чеснотами нашого життя, але є заповідями, які нам дав Господь – це любов до Бога і любов до людей. Я хочу Вам подякувати за те, що Ви є зразком по виконанню цих чеснот і Закону Божого», – сказав Першосвятитель.
За заслуги перед Святою Церквою та народом Божим та у зв’язку із 60-річчям від дня народження, Предстоятель нагородив владику Ніфонта орденом святого апостола Іоанна Богослова І-ступеня, після чого вікарій Московської єпархії архієпископ Орєхово-Зуєвський Олексій з благословення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Олексія ІІ нагородив митрополита Ніфонта орденом Руської Православної Церкви святителя Олексія, митрополита Московського ІІІ-ступеню. Крім цього, митрополита Ніфонта вітали представники влади регіону, а також деяких іноземних держав.
Далі відбувся святковий концерт, у якому брали участь як церковні, так і світські колективи та виконавці. Зокрема, співали такі хори: «Волинські дзвони» хор храму Всіх святих землі Волинської під керівництвом Марії Олексіївни, архієрейський хор – керівник Володимир Гнатюк, хор студентів ВДС – керівник протоієрей Петро Муляр, хор рідного села митрополита, хор священнослужителів під керівництвом протоієрея Олександра Мазурака, тріо монахів( архідиякон Аліпій (Сапіга), ієродиякон Зосімя (Город), ієродиякон Ніфонт (Омельчук).
Архієпископ Пряшевський і Словацький Іоанн вручив від Православної Церкви Чеських і Словацьких Земель орден митрополиту з нагоди ювілею. Архієпископ Білостокський і Гданський Яків (Польська Православна Церква) від імені Блаженнішого Сави митрополита Варшавського і всієї Польщи вручив митрополит Ніфонту орден святої рівноапостольної Марії Магдалини та ікону Пресвятої Богородиці.
Також в цей урочистий день владика Ніфонт удостоївся великої державної нагороди від президента України Віктора Ющенка – ордену «За заслуги» першого ступеня, який вручив ювіляру голова обласної державної адміністрації Микола Романюк. Представники Козацтва Запорозького: Гетьман козацтва маршал Дмитро Сагайдак і головний отаман Волинського округу генерал козацтва Петро Олешко вручили митрополиту орден Байди Вишневецького.
Від імені священнослужителів єпархії секретар протоієрей Миколай Бондарук подарував срібний образ апостола Павла. Також владику вітали голова Волинської обласної Ради Анатолій Грицюк, мер міта Богдан Шиба,прокурор області Андрій Гіль, начальник Управління Пенсійного фонду України у Волинській області Петро Філіпчук, котрий вручив владиці символічне пенсійне посвідчення та народний депутат України Адам Мартинюк.
На закінчення дійства владику привітали дітки з різних недільних шкіл: села Галина Воля, села Рудка Козинська, міст Хмельницького та Луцька. Діти разом з митрополитом загасили свічки на прекрасному та великому,шестиповерховому торті іменинника , котрий вивезли на середину сцени.
Владика Ніфонт подякував усім за свято: «60 років – це час, коли ще слід потрудитися для блага Православної Церкви. Душею я молодий. Надіюсь, що вашими молитвами . Господь допоможе нести і надалі важкий хрест архієрейського служіння». Також у цей день митрополит Ніфонт разом з Блаженнішим Митрополитом Володимиром біля храму Всіх святих землі Волинської посадили дуба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus