USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією або перші в Україні європейці

11 Листопада 2016 22:29
Власники машин, зареєстрованих за кордоном, вимагають від влади припинити дискримінацію українців стосовно термінів перебування та умов заїзду іноземних автівок на територію країни.

Так, нерезидент має право перебувати в Україні на своєму авто стільки, скільки йому буде потрібно. Тоді як українець, який придбав автомобіль, скажімо в сусідній Польщі, аби залишатись в правовому полі, повинен здійснювати в’їзд та виїзд через український кордон раз на 5-10 днів.

Про це говорили у Луцьку, 11 листопада, на зборах власників атомобілів на іноземній реєстрації з представниками влади та державних органів.

На зборах говорили про проблеми, які виникли з тимчасовим завезенням на територію України автомобілів з іноземною реєстрацією. Зокрема, це крадіжки таких авто і труднощі з їхнім розшуком: вчинення злочинів на автомобілях з іноземною реєстрацією, оскільки їх складно ідентифікувати, та відсутність надходжень до бюджету з власників таких авто.

Нагадаємо, через наспіх прийнятий закон напередодні Євро 2012, аби спростити іноземцям в’їзд в Україну на власних авто, виникла схема для українців, які не хочуть платити за розмитнення автомобілів в державну казну, або як їх назвав юрист Сергій Книш, «перші в Україні європейці». Проте, як зауважив заступник начальника Волинської митниці Василь Герман, «цей поїзд пішов і не можемо його зупинити. Тому, давайте домовлятися».

Домовлятися намагались представники митниці, фіскальної служби, прокуратури та патрульної поліції з громадськими активістами та водіями незареєстрованих автівок. Останніх на збори прийшло кілька десятків чоловік.
Так, Василь Герман розповів, що на даний момент через Волинську митницю заїхало та не повернулось понад 2500 автомобілів з іноземною реєстрацією. Це ті машини, в яких закінчився термін транзиту і власники позбулися автівок, аби не сплачувати штраф 8000 гривень.

«За місяць через Волинську митницю на територію України в’їжджає 8000 машин, з них 250 автомобілів назавжди лишаються в Україні. Щомісячно держава недоотримує мільйон гривень податків з таких недобросовісних автовласників», - каже заступник начальника Волинської митниці.

Митник пропонує ввести грошову заставу за ввезений автомобіль, яка буде прийнятною для водіїв, та гарантуватиме вчасний перетин кордону транзитними авто.

Своєю чергою, громадський активіст Олег категорично не погодився з представником митниці, назвавши ідею застави за ввезене авто дискримінацією конституційних прав українців.
«Ви говорите про дискримінацію. Українець може ввести авто на 5 днів, іноземець може заїхати в Україну на стільки, скільки йому порібно. Українець має лишити заставу за транзит авто, а іноземець – ні. Або примусьте іноземців також вносити заставу заїжджаючи в Україну, або облиште цю ідею. Автомобіль повинен бути засобом пересування, а не розкішшю», - аргументував активіст.

Олег також додав, що їхня організація вже півроку стукає в двері влади з цього приводу. Вони запропонували декілька варіантів змін до законопроекту, які були подані народним депутатом Володимиром Парасюком. Між тим, Державна фіскальна служба запропонувала їм п’ятирічне авто, яке коштує 2000 євро, розмитнити за 6000 євро з можливістю реструктуризувати цю сумму на 16 років з щомісячною оплатою в 38 євро щомісяця. На думку активіста, це знущання з їхнього бажання домовитись і сплачувати до бюджету чесні, але розумні податки.

Люди в залі, переважно водії незареєстрованих автомобілів, хвилювалися, чи не будуть порушуватись їхні права власності шляхом конфіскації їхніх автомобілів поліцією. На що заступник начальника патрульної поліції міста Луцька Роман Буховець відповів, що такого розпорядження немає, є лише наказ перевіряти документи на предмет наявності страхового полісу та непротермінованого транзиту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Анонім Показати IP 11 Листопада 2016 23:28
нашли мені юриста -книша. Клоун а не юрист, вже скільки часу не може знайти себе в житті
1111 Показати IP 11 Листопада 2016 23:46
так до чого вони договорились ? які далі дії
лучанин Показати IP 11 Листопада 2016 23:49
Краще прийняти нормальне законодавство з розмитненням не за 6 а за 3 тис. євро 5-річного авто і не буде ні у кого ніяких питань.. Ато розмитнення коштує більше ніж авто... де таке ще крім ношої неньки.. Звичайно, що авто більше пітора куба можна накручувати в ціні на розмитнені бо це вже не дешеві тачки для народу.. ну і податками за розкіш обкладати. А для простого люду економні малолітражки могли б і піти на уступки. Або ж варіант з тимчасовою реєстраціє...із якоюсь тисячою євро на рік дало б в казну значно більше прибутку ніж їх дурнуваті і захмарні ціни на розмитнення.
юрист Показати IP 12 Листопада 2016 00:50
........На що заступник начальника патрульної поліції міста Луцька Роман Буховець відповів, що такого розпорядження немає, є лише наказ перевіряти документи на предмет наявності страхового полісу та """"""непротермінованого транзиту""""........ЦЕ НЕ ПЕРЕВИЩЕННЯ СЛУЖБОВИХ ПОВНОВАЖЕНЬ????????? Громадяни України повинніі дотримуватись та керуватись законами ,нормативно-правовими актами та ін. всі інші накази та розпорядження наприклад нац.поліції,фіскалів які не доведенні до громадян не є обовязковими до виконання.Наприклад "Урядовий курєр" та ін.Це основи конституційного права!!!!! Роздуми в слух... згідно чого поліція має право зупинити т/з для перевірки стрхового полісу? та саме цікаве як вони перевірять скільки машина знаходиться на митній території України???? подзвонить до митників посвому мобільному ? та розголосить ваші персрнальні дані? які напевно запише в свій блокнотик? це те саме як запитати звідки у вас будинок і у якого нотаріуса ви його оформляли!!!!! Потрібно щоб державні органи краще якщо хочуть виправити ситуацію яку самі спровокували ставленням до громадян які з їх точки зору мають їздити на деу підтримуючи олігархів самі їздять на німцях а поліція на японцях....зробили плату не велику за постановку на укр номери,хоч за 200 у о на рік, і виводили на чисту воду тих спритників які займаються ЗАГОНОМ "на рік" "на співвласника""на фірму" за великі кошти що там за кордоном можна взяти ще одну машину! є статті 380,485, митного кодексу.Поняття транзит та тимчасове ввезення.Відповідальність : якщо транзит заїхав резидент - ( без поважної причини перевищено 5 -10 днів ) штраф 8500 грн.один раз і все.за одне правопорушення -одне покарання.Тимчасове ввезення НАЙБІЛЬШ НЕБЕЗПЕЧНЕ заїхав нерезидент-віддав резиденту штраф до 300 відсотків від т/з розмитнення....це якщо не співпадають правові режими вони є : авто приватного та комерційного користування.Наприклад заїхав поляк в режимі приватного а документи у вас що ви працівник фірми....нецільове використання і навпаки.ВЧІТЬ ЗАКОНОДАВСТВО ЛЮДИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Можливо комусь буде корисно.
досвідчений юрист до юрист Показати IP 12 Листопада 2016 14:22
шановний, вчіться викладати свої думки лаконічно і зрозуміло для аудиторії, а то багато букв і мало сенсу
Сергій Показати IP 12 Листопада 2016 00:51
От мене знайомі попросили поставити на себе авто, тобто в"їхати на ньому в Україну (просто перетнути кордон). мовляв за це нічо не буде. (тоді я в цих питаннях не розбирався і довірився на слово). потім з митниці мені почали йти листи і в кінці надійшов лист що маю сплатити штраф 8500 грн. звісно я не платив -- авто не моє. розвели мене так би мовити на авто. зараз не знаю де воно. чим мені це може загрожувати?
лучанин до Сергій Показати IP 12 Листопада 2016 01:13
не знання законів не звільняє від відповідальності. ото заробив 1000 гривень добавиш 7500 та наступного разу думатимеш головою а не д*пою.
лох до Сергій Показати IP 12 Листопада 2016 01:25
Животное непереводимое(гляннь ё_декларацію)вот на таких нормальные люди зарабативают,небось и за майдан топил.5грн. Косте гришину кидал,а може під ёлкой и самолично свои мозги заряжав
Ко Показати IP 12 Листопада 2016 01:09
Заборонити взагалі в'ізд на іноземних номерах.
русский Показати IP 12 Листопада 2016 04:37
развели бардак с польскими машинами...а сколько их воздухом залетело?нахр*на тогда эконорма евро 5, если можно на недобитках польских гонять ? на таком авто можно с разгону на Грибоедова залететь, х"р кто найдет..пожинайте свои плоды щири украинцы..
Сергій Показати IP 12 Листопада 2016 07:02
Сергій то не знайомий, а говоріть як є Вам заплатили за те що ви заїхали, Це ще одна проблема! А хлопці молодці хоть хтось піднімає наболілу тему і хоче зробити щось для людей.
ЗВЕРЬ Показати IP 12 Листопада 2016 09:19
Саме правельно на мою думку потрібно зробити так,хочеш їздити на такому авто їздь,тільки тимчасово зареєструй його на рік і зпплати податок скажім в 5000тис.гривень і все,а хто не хоче на рік,тоді нехай перетинає кордон в 5-10днів і все..
Перевізник Показати IP 12 Листопада 2016 09:27
маю старого форда та я ввозив ізаплатив податки.. то хто має більшу справедливість я платник податків чи ті хто користуються схемами?.схемні авто конфіскувати і почати з чистого аркуша!
123 Показати IP 12 Листопада 2016 09:51
Хитрож*пых развелось.... Хочешь быть европейцем на польском корче? Растаможку заплати и катайся сколько сможешь!
гість Показати IP 12 Листопада 2016 12:27
123..то купуй і переплачуй. А книш реально горе юрист. Я особисто був присутній на цих зборах і також маю автомобіль на іноземній реєстрації. Реально не розумію логіки і смислу цих зборів. Говорили про все і не про шо. Повірте, якби дали мені слово на 10 хв. я б за ці 10 хв розказав більше корисного для водіїв, чим ті 6 чоловік які сиділи в президії. У мене наявна нормативна база яка регулює дану категорію правовідних і плюс до цього всього наявна також судова практика. кому потрібно задавайте питання, відповім.
123 Показати IP 12 Листопада 2016 15:12
Поки вони отам на зборах умнічали - полякам не було шо курити)
Кля Показати IP 12 Листопада 2016 19:23
Шановна редакція!Ви щось наплутали.Буховець сказав ,що поліція перевіряє наявність в таких водіїв прав,страхового полісу і документи на машину,а перевіряти строки транзиту чи в'їзду в повноваження поліції не входить!чим ви слухаєте журналісти!
Люцьк ! Показати IP 12 Листопада 2016 19:40
2/3 аварій відбуваються з вини авто на іноземній реєстрації , їздять вони як хочуть, не раз зауважував, та ще й умудряються втікати з місця аварії. Так що моя думка, ЗАКОН ДЛЯ ВСІХ ОДИН , реєструйте на державні номера і катайтесь собі.
Я до Люцьк ! Показати IP 18 Листопада 2016 15:01
Звідки така брехлива статистика??? шо буде на дорозі - залежить від водія і від того, що в нього в голові, а не від номерів. не заздри тим, хто зміг купити нормальне авто і не переплачувати бабки.
Для Луцьк! Показати IP 12 Листопада 2016 22:17
З ВИНИ АВТО !!!!!!! Аварії не відбуваються!!!!!! То тесаме якби в Чорнобильській аварії ми звинували станцію, а не спеціалістів. То все *ірня, це залежить від свідомості кожного з нас окремо. Я продав всі свої автівки на укр.реєстрації і купив дешевого поляка і НІЧОГО в тому погоного не бачу
ххх до луцька до Для Луцьк! Показати IP 13 Листопада 2016 15:42
де глянути офіційну статистику.або хоч посилання. знов мантри або методичка порохобота.
Лт Показати IP 13 Листопада 2016 07:50
А ви такі і раді диб...и що розтаможку заплатили за свої відра а за ваші грн порох в день тратить 500 тис грн на своє оч..о, ви бля...ь коли поймете що вас держава тра..є по самі гланди і шо ви не чим не гірші за поляка чи німця які на мерсі їздять за 3 тис $ а ви на такому ж за 10 ? Бар..ни ви всі просто
ввв Показати IP 13 Листопада 2016 20:51
не можу я назбирати на авто 10тис. дол.= 275 000грн. з пенсією 1650грн. дякую влада... і всім хто тут пише....про євро 5 та розмитнення...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus