USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Внаслідок землетрусу в Непалі загинуло 4300 осіб

28 Квітня 2015 08:31
Кількість загиблих внаслідок землетрусу в Непалі перевищила 4300 людей. Згідно з даними влади Непалу, ще вісім тисяч людей поранені.

Міжнародна допомога стала прибувати до розташованої в Гімалаях країни з населенням 28 мільйонів людей, передає Радіо Свобода.

Гуманітарна ситуація - критична. Від 25 квітня, коли стався перший удар стихії, у столиці Непалу Катманду та інших місцевостях країни тисячі людей сплять просто неба, багато хто з них – у саморобних наметах. Лікарні переповнені, бракує води, їжі та електроенергії, зростає ризик інфекційних захворювань. До слова, 26 квітня у Непалі ставля новий потужний землетрус.

Сусідні Індія та Китай першими прийшли на допомогу потерпілим. 27 квітня США оголосили про виділення додатково 9 мільйонів доларів, загальний обсяг американської допомоги Непалу сягнув таким чином 10 мільйонів доларів.

Міністр оборони США Аштон Картер повідомив, що два транспортні літаки Військово-повітряних сил із пошуково-рятувальним персоналом та витратними матеріалами вирушили до Непалу.

МЗС України встановив зв'язок з 50 зі 120 громадян України в Непалі, інформації про загиблих не зафіксували. Інформації про громадян України серед постраждалих чи загиблих внаслідок землетрусів немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus