USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Внаслідок грози на Волині виникло 10 пожеж

18 Серпня 2008 17:35
Несприятливі погодні умови, що склалися в області наприкінці минулого тижня, призвели до виникнення пожеж у багатьох населених пунктах області. Тільки у період із 6:00 до 10:00 15 серпня внаслідок влучення грозових розрядів на Волині їх виникло аж 10, – повідомляють 18 серпня «Волинські Новини».
 
У Ратнівському, Шацькому, Любешівському та Любомльському районах блискавка влучила у господарські споруди. За  інформацією центру пропаганди ГУ МНС у Волинській області, чи не найпотужніше стихія лютувала на Камінь-Каширщині. О 6:26 грозовий розряд влучив у покрівлю дерев’яного житлового будинку пенсіонерки із села Залазьке. За півгодини вогнеборцям із райцентру та працівникам місцевої пожежної охорони села Видерта вдалося приборкати пожежу.
 
А вже о 6:38 на покрівлі цегляної господарської споруди в селі Раків Ліс лютувала ще одна пожежа від грозового розряду. На ліквідацію стихії було залучено рятувальників із райцентру, які перебували у бойовій готовності, та резервні сили підрозділу. Уже за десять хвилин пожежу вдалося локалізувати, а за півгодини її приборкали остаточно.
 
О 8:50 гроза завдала ще одного удару – у райцентрі загорівся житловий будинок пенсіонера. Відтак рятувальники, повернувшись із ліквідації пожежі у селі Раків Ліс, знову вирушили за викликом і за півгодини приборкали й це загорання.
 
Довідково:
 
Головне управління МНС в області нагадує про посилені заходи безпеки під час грози. Перебуваючи на вулиці під час грози, уникайте дерев, що окремо стоять; не торкайтеся металевих предметів; тримайтеся подалі від води (удар блискавки у воду може бути смертельний на відстані 100 метрів).
Перебуваючи в будинку, вимкніть радіо і телевізор, не користуйтеся електроприладами та телефоном; не створюйте протяг. А якщо пожежа таки трапилася, негайно повідомте рятувальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus