USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Вночі в зоні АТО загинуло троє військових

10 Липня 2014 08:00
У зоні АТО зберігається напружена ситуація. Найбільш нестабільна обстановка відзначається в районі міст Донецьк, Горлівка, Луганськ, Антрацит, Сєвєродонецьк.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, - повідомляє «Еспресо.TV».

Повсюдно терористи проводять мінування доріг, по яких сили АТО здійснюють переміщення особового складу і техніки, а також здійснюють забезпечення підрозділів.

Зокрема, поблизу села Красна Зоря (Донецька область) на фугасі підірвався БТР-80 сил АТО. 5 силовиків отримали поранення.

У цьому ж районі також на фугасі підірвалася БМП-2. У бойовій машині здетонував боєзапас. 2 військовослужбовців загинули, 6 поранені.

Крім того, терористи здійснили мінометний обстріл пункту пропуску "Довжанський". Також проти силовиків працювали снайпери бойовиків. 5 військовослужбовців поранені.

У засідку потрапила колона сил АТО. 1 військовослужбовець загинув, 3 поранені.

Протягом ночі бойовиками були обстріляні 5 блок-постів сил АТО в різних районах Донецької та Луганської областей. Один силовик отримав поранення.

Терористами їх РСЗВ БМ-21 "Град" обстріляні позиції сил АТО біля селища Металіст поблизу Луганська. Всі випущені реактивні снаряди пройшли повз позицій. Постраждалих немає.

Як повідомили у прес-службі Держприкордонслужбі України, лише протягом двох останніх днів у результаті мінометних обстрілів пункту пропуску «Довжанський» терористами було випущено близько 200 снарядів. Усі вони досить точно потрапляли у залишки будівель та споруд у пункті пропуску. У результаті чого інфраструктура «Довжанського» майже повністю знищена.

Ще три місяці тому у цьому пункті пропуску для міжнародного сполучення вирувало життя і щодня оформлялося близько 3 тисяч громадян та 800 легкових і вантажних транспортних засобів. «Сьогодні біля «Довжанського» не літають навіть птахи», - з сумом говорять прикордонники. На відбудову пункту пропуску доведеться витратити ще чимало часу.

ФОТО: «Довжанський» до і після

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus