USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

20-річний десантник у Слов'янську закрив собою сімох солдатів і загинув

7 Травня 2014 10:19
У селі Рахнівка Гайсинського району Вінницької області провели в останню путь 20-річного десантника Петра Коваленка, який загинув під час участі в антитерористичній операції на околиці Слов'янська.

Представник Генштабу Збройних сил генерал-майор Микола Понельков під час прощання з ним на цвинтарі так і сказав землякам: солдат Коваленко своїм тілом прикрив від загибелі семеро десантників, повідомляє ICTV.

У Коваленка терористам вдалося потрапити двічі. Перший раз його врятував від кулі бронежилет. Було це приблизно за два тижні до пострілу бойовиків з гранатомета, що прогримів увечері 2 травня і став фатальним для солдата.

Десантники на БТРах здійснювали марш на околиці Слов'янська. Біля мосту їх блокували місцеві жителі. Зі слів майора Іллі Хоменка, який приїхав на батьківщину Коваленка провести його в останню путь, серед них були і жінки, і діти.

"Переговори з ними тривали весь день. А коли стемніло, за спинами у цивільних з'явилися люди в камуфляжі і масках зі зброєю в руках. Ситуація загострилася. В той вечір ми втратили двох бійців. Їх вбили підступно. Один з пострілів пролунав ще під час переговорів. Стріляли з-за спин беззбройних людей. Куля потрапила в шию старшому солдату Панасюку, він родом з Житомирщини. Так стріляють снайпери. Перебили сонну артерію. Кров била фонтаном. А потім пролунав другий постріл, вже з гранатомета", - сказав Хоменко.

Майор не став довго розповідати про те, яка ситуація зараз в Слов'янську.

"Підрозділ виконує поставлені перед ним завдання, - зазначив він. - Там йде справжня війна, бойовики оснащені сучасною зброєю, до того ж, не тільки для наземних цілей, але і для повітряних".

Нагадаємо, українські силовики почали антитерористичну операцію в Слов'янську Донецької області вранці п'ятниці, 2 травня. За перші години АТО силовики взяли під контроль більшу частину Слов'янська. Під час операції терористи збили військові вертольоти.

Згідно з інформацією Міністерства оборони України, у Слов'янську загинуло двоє українських військових. Увечері 2 травня АТО в Слов'янську була припинена у зв'язку з переговорами про звільнення заручників з ОБСЄ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ігор Показати IP 7 Травня 2014 10:19
Слава Героям!
Аня Показати IP 7 Травня 2014 10:31
Ангел Господній.Спи спокійно ти у Бога.
мама Показати IP 7 Травня 2014 10:39
так прикро коли ми втрачаємо таких молодих людей!!! просто сльози на очі навертаються.
іванна Показати IP 7 Травня 2014 10:50
так шкода молодих хлопців а кого вони захищають отих владців що крали і крадуть ? боже спаси хлопців а накажи тих хто живе на широку ногу і Бога не боїться ховається
Бть Показати IP 7 Травня 2014 11:18
Мирні жителі, мирні жителі бл..ть! Мирні жителі дома сидять, а не мавхають триколорами, деруть горлянки "Рассея, рассея" та блокують своїх військових, які на території своєї держави виконують свій обов"язок - захищають її територіальну цілісність. За даної ситуації то не мирні жителі, а зрадники - розстріляти їх к йо...ані матері, щоб іншим мирним жителям неповадно було,а не підставляти під кулі таких от хлопченят, майже дітей , які явно ж не з власної волі туди потрапили.
Анонім до Бть Показати IP 7 Травня 2014 11:45
От проти таких як ти вони і повстали, щоб такі як ти в їх хату не сунулися! Іди туди і скажи їм це в лице - станеш Хероєм. А щодо цього хлопця, то він дійсно ГЕРОЙ. Прості люди, як на заході, так і на сході, не винні що хунта розпочала в країні громадянську війну.
Василий до Анонім Показати IP 7 Травня 2014 12:03
Я малость слежу за комментариями на ВН. И лично ты Ананим у вызываешь у меня смутные сомненья. Потому как , ты здесь появился недавно, и лозунги твои такие непонятные. Ты засланный что ль. ...? Мне кажется что ты голубь СИЗОкрылый и есть тем клоуном, что ищут у нас в Луцке. Этот который за русскую идею. Смотри что бы как то на колени не упасть на площади. Потому как я противник ставить на колени людей и как то не по людски это было когда ставили Башкаленка, бертутят, чинов из УВД, но тебя такого "классного пацана", я думаю не в западло будет на колени поставить перед народом которого ты считаешь "бандеровцами". P.S. Канановичи ваши коменты идут в САД............
Яна до Василий Показати IP 7 Травня 2014 13:52
100 % підтримую. Теж звернула увагу на цього Аноніма. Коментує і вдень, і вночі - ніби й роботи ніякої немає, тільки коментарі строчити...
віто до Василий Показати IP 7 Травня 2014 14:37
Припущення варте уваги, фахівцям неважко з*ясувати ІР-адресу цього писаки. Я таких фахівців, нажаль, не знаю, якщо хтось знає-зверніться, це може бути важливо..
Дамус Ностра до Анонім Показати IP 7 Травня 2014 13:31
Поки що в їх хату сунулися тільки рашистські рила і судячи з усього це капець,як їм по кайфу, але їх хата, то їх хата, а земля не їх, а Українська і розбазарювати вони її рашистам не будуть, так як їм заманеться. І яка ще на куй хунта? придумали якусь хунту. Це хунта полізла і захопила Крим, це хунта полізла зараз на схід, це хунта кричить і махає рашистськими прапорами чи такі дефективні, як ти?
Oksana Показати IP 7 Травня 2014 13:09
Bozenka !!! Berezu ysih ljydej !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus