USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ВНУ прийняв більше двох тисяч першокурсників. ФОТО

31 Серпня 2011 14:15
У першокурсники Волинського національного університету імені Лесі Українки 31 серпня ректор вузу Ігор Коцан урочисто посвятив 2124 студенти, що навчатимуться на 18 факультетах.

Як повідомили у прес-службі університету, з більш ніж двох тисяч першокурсників за державним замовленням на денній формі навчання вчитимуться 809 студентів. Освітньо-кваліфікаційний рівень «магістра» здобуватимуть 4752 студента, а спеціаліста – 1911.

Церемонія інавгураційного відкриття 2011-2012 навчального року виглядала як ніколи помпезно. Спочатку студентів-"новобранців" благословили священики різних єпархій.
Опісля колона за участю представників влади, церковних діячів, викладачів, студентів та їхніх батьків рушила від головного корпусу ВНУ проспектом Волі, Винниченка, Перемоги, Ярощука та прибула на стадіон університету.

Студенти покладали квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку, Лесі Українці, президенту Михайлу Грушевському.

Протягом цього часу рух на вулицях був повністю або частково перекритий. Це спричинило затори у провулках. Відновити рух вдалося лише після одинадцятої години.

Привітати першокурсників до стадіону прийшли представники міської та обласної влади, представники польських та українських університетів, меценати.

«Не хвилюйтеся, все буде добре. Головне – це перший семестр. Потім бажано перший курс, потім бажано другий курс. Далі, скажу вам по секрету, ваша залікова книжка буде працювати на вас. Якщо у вас два перші курси будуть тільки гарні оцінки, то ніякий професор не наважиться вам щось погане там написати», - ділився педагогічним і студентським досвідом губернатор Борис Клімчук.

«Тут формується ваше майбутнє і доля нашої країни. Бо майбутнє країни залежить від її інтелектуального потенціалу. Від наших технологій, від того, як ми будемо формувати суспільство знань», - сказав академік Микола Жулинський, якого Борис Клімчук «охрестив» батьком-засновником ВНУ.

Ректор Ігор Коцан пообіцяв створювати студентам належні умови для освіти, покращувати умови проживання в гуртожитках, навчальну базу. В свою чергу представники студентського самоврядування попросили у ректора плавальний басейн.










































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ТРАЛНА Показати IP 31 Серпня 2011 14:33
Учись, мой син,моя дочь - нука помогает нам постижению опыта быстротекущей жизни.
Прохожий Показати IP 31 Серпня 2011 14:42
Приємно глянути... А Коцан у білих рукавичках, із скіпетром... царь..., настоящий царь... Іван Васільєвич... змінює професію...
Петро Показати IP 31 Серпня 2011 14:47
Ну економы4ний зе бест*)
Студент Показати IP 31 Серпня 2011 16:56
Математичний факультет найкращей.
VSC Показати IP 31 Серпня 2011 17:00
Опять, ради какого-то комического действия перекрыли центральную улицу города. Когда закончится этот идиотизм, ведь можно сразу было собрать это стадо на стадионе ВНУ (как созвучно стадо и стадион).
Лучанка Показати IP 31 Серпня 2011 18:02
...Бідні діти, я їм особисто співчуваю, дуже співчуваю!!! Лучани тікайте звідси, сільські школи нагрянули:), будуть ректора і дружиноньку з їхнім же синочком годувати)))та закордоном навчати)))!!! Шкода, що обрали саме цей ВУЗ, колись він був хорошим, проте зараз, нажаль, він бажає багато кращого!!! Дуже бажає..., а те,що там собі думають викладачі про себе-це вже їхня справа,насправді і крихти нема того,що має бути, лише пихатість, хабарництво,здирство, "відстоювання" своїх "підопічних" і все!
Darts Показати IP 31 Серпня 2011 21:20
А я з пацаном на 13 фотці вчився разом! Я його знаю! Він мій ДРУГ!
Саша Показати IP 31 Серпня 2011 22:14
підтримую Петра!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus