USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Вода в магазинах дорожча за натуральне молоко», - мешканці Видерти

1 Лютого 2018 18:00
Проблеми освітніх закладів, низька закупівельна ціна на молоко, жахливий стан доріг – ці та інші питання обговорювали у Видерті Камінь-Каширського району під час зустрічі народного депутата Ірини Констанкевич з громадою, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

У школі – нові вікна

За сприяння народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич у школі села Видерта Камінь-Каширського району замінили вікна. Тут встановили двадцять енергозберігаючих склопакетів. На це витратили137 тис. грн. державних коштів, які залучила нардеп з фонду соцеконому.

Ірина Мирославівна побувала у Видертській школі.

«Ми дякуємо за заміну вікон. Діткам, звичайно, стало комфортніше і затишніше, – висловлює вдячність від усієї шкільної громади директор школи Станіслав Назарчук. – Але наразі ми розв’язали питання вікон лише частково. Залишилося замінити ще 32 вікна, а також троє дверей».

Тож на зустрічі із депутатом шкільна громада знову просила підтримки у Ірини Констанкевич.

«Оскільки на ці роботи залучаються державні кошти, то потрібна проектно-кошторисна документація, виготовлення якої – за районним відділом освіти. Тому перш за все мусите погодити заміну вікон у школі із ним» – зауважила Ірина Мирославівна.

До речі, Видертській школі уже 45 років. Навчається у ній 400 школярів. І оновити тут, за словами директора, варто не лише вікна та двері, а й комп’ютерний клас, шкільні дошки.



Перелік доріг для ремонту визначатиме ОДА

Чи не найбільше турбує видертців стан доріг у населеному пункті.

«Просимо допомогти нам у питанні ремонту дороги у Видерті (зокрема у любешівському напрямку). В поганому стані знаходиться дорога і на вулиці Болотній», – звернувся до народної депутатки сільський голова Михайло Євчук.

«У 2018 році в Україні почав працювати Державний дорожній фонд. Саме він фінансуватиме ремонт доріг місцевого рівня. А розподіляти ці гроші буде обласна державна адміністрація. Тому з проханням ремонту дороги потрібно в першу чергу звертатися до районного керівництва, а тоді ці звернення будуть спрямовані в ОДА, де і вирішуватиметься, які кошти і на які саме дороги виділятимуться. Ми трохи не згідні з тим, що кошти будуть розподілятися в ручному режимі. А тому пыдготувала звернення, щоб зареєстрували зміни до законопроекту про те, аби список доріг погоджувався із обласною радою».

Ірина Констанкевич додала, що на Волинь на ремонти доріг цьогоріч скеровано майже 400 мільйонів гривень. З ремонтом дороги на вулиці Болотній у Видерті пообіцяв допомогти на рівні обласної ради депутат Волинської облради від Укропу Анатолій Філюк.

Молокозаводи свідомо занижують закупівельну ціну

Жителі села Видерта стурбовані тим, що в Україні мають намір заборонити молокозаводам приймати домашнє молоко.

«Із нас, селян, і так увесь час знущалися, встановлюючи смішні ціни. Навіть вода в магазинах дорожча за натуральне молоко. Так їм, олігархам, ще мало – розділили молоко на сорти, щоб сільських здавачів взагалі знищити?», – обурювалися видертці.

Селяни розповіли народному депутату, що у теперішній час вони тільки й мають копійку з того що виростили та здали, надоїли та продали.

Ірина Мирославівна погодилася з тим, що відтермінована на півроку заборона приймати у селян молоко, яке не відповідає новим вимогам, це несправедливо щодо людей. Вона зазначила, що ще минулого року розпочала боротьбу за інтереси сільських молокоздавачів.

«У 2017 році жителі усіх чотирьох районів округу піднімали проблему низьких закупівельних цін на молоко. І я боролася за те, щоб їх підняли. Проте монополісти не зацікавлені у збільшенні цін. У грудні отримала відповідь Антимонопольного комітету на свій запит, де проаналізовано, чому у нас на Волині найнижча закупівельна ціна на молоко. Антимонопольний комітет встановив, що два молокозаводи (Ковельський і Дубенський) свідомо занижують цю ціну. Але на додачу до низьких цін маємо ще одну проблему – на законодавчому рівні в Україні мають намір заборонити молокозаводам приймати на переробку молоко від селян. Вважаю, це хочуть зробити для того, щоб перейти на виготовлення, так би мовити,штучного, що є дешевше, проте прибуток з нього більший. Виходить, що люди нікого не цікавлять. Втім, думаю, нам треба боротися. І якби люди проти цього протестували, то до них дослухалися б. Тому якщо вам потрібна моя допомога, я буду з вами», – підкреслила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 1 Лютого 2018 20:38
пора селянам врешті-решт зрозуміти, що неможливо у сучасному світі прожити виключно за рахунок утримання індивідуального домашнього господарства. молочна ферма буде рентабельною за умови наявності поголівя хоча б у 50 корів. у Європі 1 літр молока в магазині коштує 0,5-0,7 євро. така ж ціна на молоко в Україні. не влаштовує закупівельна ціна - самі переробляйте молоко
ан Показати IP 2 Лютого 2018 17:37
нам до європи як до місяця

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus