USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Вода з крану у Луцьку – придатна для пиття

21 Березня 2013 15:53
Запасів води у Луцьку, в разі аварії, вистачить, як мінімум на 10 років. А вода, яка подається КП «Луцькводоканал» у водні артерії міста за своїм хімічним вмістом одна з найкращих в Україні і навіть придатна для пиття.

Про це розповів під час науково-практичної конференції у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, присвяченої Всесвітньому дню води, директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук 21 березня.

За його словами, подачу води у місто забезпечує розгалужена мережа чавунних, сталевих та керамічних труб товщиною від 500 до 600 міліметрів. Загальна протяжність водогону в обласному центрі – 312 кілометрів. Загальна глибина свердловин, із яких подається вода до водогону Луцька від 80 до 170 метрів. На водозаборах за кошти підприємств та міського бюджету впровадили додаткові установки, які очищають воду від хлору.

«У рамках проекту модернізації підприємства передбачено будівництво в приміщенні існуючої насосної станції нової технологічної системи очистки води за європейськими стандартами. Вже проведено 90 % загальних будівельних робіт, плануємо у наступному році об’єкт завершити», - поділився сподіваннями комунальник.

За його словами, оновлення мережі водопостачання відбувається не так швидко, як би хотілось. За рік КП «Луцькводоканал» в середньому замінює близько 4 кілометрів водогону.

«Сьогодні з впевненістю можна сказати, якість води у Луцьку – належна. Підприємство систематично контролює склад води, для цього навіть є спеціальна лабораторія. Вода, яка подається КП «Луцькводоканал» - за своїм хімічним вмістом одна з найкращих в Україні і вона навіть придатна для пиття», - наголосив Корчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Thor Показати IP 21 Березня 2013 15:56
да ну? Шо Чесно можно с крана пить?
235 Показати IP 21 Березня 2013 16:02
А сам директор п"є воду з під крану? Не вірю!!!
Іван Показати IP 21 Березня 2013 18:49
Шановні, я п’ю постійно воду з крана вже не один рік, і можу сказати точно - вода справді придатна для пиття!!! Це доведено багатьма!!!! Спробуйте воду на сході, в центрі України!!!!
)) Показати IP 22 Березня 2013 00:15
Ага, а що робити з подразненням шкіри після переїзду з "Красного"? Там для води реально ніякі фільтри не потрібні! А на Кравчука ванну не домиєшся- ржавчина(. У всьому місті погляньте скільки витримує любий фільтр, що з чайником, ванною
Лучанка Показати IP 22 Березня 2013 07:21
Зачем нам пробовать еще где-то воду?!! А наша даже после фильтрации с осадком, коту постоянно меняю миски из-за налета на них, а пить можно и из лужи...
Лучанка Показати IP 22 Березня 2013 09:45
Такі р-ни,як 33-1, так званий,55-й квартал, 40-й, вокзал, Відродження-це взагалі "халупи"..., там Вам є розум взагалі кваритири купувати? Побудуватися краще в 1000 раз, переплатити 10тис. ( і то часом взагалі дешевше це виходить),але жити у власному будунку,а не,як цигани всі на купу... Ненавиджу тих халуп!!! Про яку ще воду там можна говорити? Не знаю, питної води в Луцьку нема ВЗАГАЛІ НІДЕ, НІ НА КРАСНОМУ, НІ НА ЧЕРНИШЕВСЬКОГО, НІ В БОГОЛЮБАХ, НІ НА ЛЬВІВСЬКІЙ, ВОЛОДИМИРСЬКІЙ, ОМЕЛЯНИКУ, ЛПЗ, СТАРОМУ МІСТІ, КОВЕЛЬСЬКІЙ, ШЕВЧЕНКА ЦЕНТР-а там далі взагалі мовчу, кругом і в цих ра-нах фільтри теж зі всім тим,що є і як Ви пишете у тих р-нах,просто менше...і все!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus