USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку відкрили соціальний магазин з військовою амуніцією. ОНОВЛЕНО

18 Лютого 2015 18:41
Попри численні заяви, що держава забезпечує повною мірою мобілізованих солдат, нерідко родичам бійців доводиться багато чого купувати за власний кошт. Тож, для того, аби повністю спорядити бійця на фронт, рідним необхідно докуповувти одяг та інші необхідні речі. Саме для того, аби уникнути наживи на воїнах «нечистих на руку» бізнесменів, у Луцьку відкрили соціальний магазин для вояків української армії.

Ініціаторами проекту виступили активісти із ГО «Самооборона Волині».

«Десятки солдатів щодня шукають військовий одяг, аби спорядитися до служби в армії. Все було б добре, якби Збройні сили повністю забезпечували усіх мобілізованих бійців. Однак, досвід останніх шести місяців роботи у сфері допомоги армії свідчить про те, що практично усі військовослужбовці докуплюють собі нову форму, взуття, куртки та інші речі, адже якщо у армії щось і видають, то не факт, що якісне», - кажуть самооборонівці.


ЧИТАТИ ЩЕ: КУДИ ЗВЕРТАТИСЯ СОЛДАТАМ У ВИПАДКУ НЕНАЛЕЖНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Тож, для того, аби на вояках не наживалися, активісти вирішили посприяти у створенні спеціального місця, де армійські речі будуть реалізовувати за собівартістю – тобто, за скільки купили – за стільки й продали. Так, соціальний магазин з амуніцією для військових відкрили поруч із будинком, що по проспекту Грушевського, 22.
Історія виникнення торгового закладу така: один із луцьких підприємців віддав за символічну плату у користування свій лоток для реалізації благородної ідеї. Суть соціального проекту полягає у тому, що солдату достатньо принести документ, що засвідчує про те, що він є військовослужбовцем. У такому разі усі речі йому продадуть за тими самими цінами, що і закупили. Інший же бізнесмен надав активістам у кредит партію військового одягу, який постійно возить з-за кордону. Загальна ціна цієї партії – три тисячі євро. Коли її продадуть, на виручені кошти закуплять нову. І такий цикл відбуватиметься щоразу.

Зауважимо, що волинські бійці неодноразово скаржились на високі ціни за товар і не могли собі дозволити купити необхідні речі.
Щодо безкоштовної допомоги, то відтепер члени ГО «Самооборона Волині» споряджатимуть лише конкретні батальйони, які перебувають на передовій. Так, військовий одяг для них закуплятимуть на кошти, зібрані з пожертв громадян та підприємців. Ці партії обіцяють доставляти конкретному підрозділу безпосередньо з рук в руки.

На жаль, зі слів самооборонівців, часто траплялось таке, що благодійники могли видати багато одягу кільком особам. Як наслідок, потреби усіх бійців тих спецпідрозділів, які справді потребували допомоги, були не враховані – одягу на всіх не вистачало. Натомість, амуніцію отримували бійці, які не поспішали їхати у зону бойових дій.

Утім, люди, які не є військовими, також зможуть придбати необхідні речі у магазині, але уже з націнкою 15-20%. Активісти запевняють, що це роблять для того, аби оплатити з прибутку хоча б заробітну плату продавцю та світло, що використовують в магазині.
Варто додати, що, зі слів заступника начальника координаціного штабу Самооборони Волині Сергія Рижкова, за три дні роботи магазину військовий товар у ньому придбали більше сотні чоловік.


До слова, сьогодні Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що навчальний центр в/ч А2615, що базується в Старичах, надійшла велика партія форми та взуття з Канади. ФОТО.

За період з 22 до 30 січня у в/ч А2615 прийшло 4994 комплекти демісезонної канадської форми, 4370 пар канадських берців і 1410 дощових костюмів (Україна).

Волинський Обласний Військовий Комісаріат просить волонтерів звернути на це увагу і не витрачати гроші на те, що забезпечує держава. Від волонтерів буде потрібна змінна форма, фліси. Можливо, робочі комбінезони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Дмитро Показати IP 6 Лютого 2015 16:22
самооборона буде грошикі відмивати ?
Лучанин до Дмитро Показати IP 6 Лютого 2015 20:57
Я в ОЛХ - сландо купував форму бундесвера, берци в Рожищенських.... там ціна з цим магазином в четверо дешевша, рекомендую пошукати З повагою
Анонім до Лучанин Показати IP 14 Січня 2016 09:48
Підкажіть точніше де шукати.Нам потрібна форма ГОРТЕКС
Вацык Показати IP 6 Лютого 2015 16:42
Все побежали одеваться.
Іван Показати IP 6 Лютого 2015 16:57
коментар було видалено
Солоха Показати IP 6 Лютого 2015 16:58
Самооборона ходить по людях та фондах і просить гроші на амуніцію, а тепер продають....МУДАКИ
Карась Показати IP 6 Лютого 2015 17:00
Через кордон провозять товар безкоштовно під приводом на АТО, а тепер продають і заробялють на бідних людях та їх дітей, які воюють на Сході.
Анонім до Карась Показати IP 6 Лютого 2015 17:04
Не завжди. Частіше купують під німецьким кордоном
Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 17:07
от і тролі повилазили.....
лучанин до Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 17:36
що правда очі ріже? в тебе всі хто каже правду то всі тролі.
Лучанин до Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 18:15
Щоб ти собі розумів - далеко не всі з них кремлеботи. Серед них є як "корисні ідіоти" - ті, що кричать Рузькемір! і Путенпамахі!, так і звичайне РИГ і АНАЛЬНЕ та комуністичне бидло, яке ніяк не може зрозуміти, що ту "ідеальну, покращену,регіональну" державу вже не вернути, а Бацька утік в Роисю, сидить там, буха вотку і прикриває тили газеткою)
Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 19:02
Рожков повістка чемойдан фронт!!!! чи знову будеш плакати та розповідати що твій батько потой бік фронту...?
Луцьк Показати IP 6 Лютого 2015 20:11
Цікаво, а чому не показали ціну на берці? Комерційна таємниця? Крім того, гроші на це все і так ідуть від нас лучан. Я сам був "там", але проходячи повз Діму (всі знають такого?) завжди залишу кілька гривень в скриньці. То навіщо хлопчині (мужчині) якого мобілізували та він має підтверджуючі документи це купувати? БРЄД..... А от цікаво члени самооборони форму теж купують?
134 Показати IP 6 Лютого 2015 22:25
бурштин у самооборони найліпший)( за ті кошти можна вдіти армію, а не тільки Гузя з Лапіним кормити.
Анонім до 134 Показати IP 18 Лютого 2015 19:39
Ну так забрали на посту Хутір-Михайлівський 20кг. Везли ,думали засліпити ворога нашим якісним бурштином
Андрій Показати IP 7 Лютого 2015 02:12
Хоч одну накладну з оригінальною печаткою,або інший другий документ на товар є? Гуманітарку рекламують . Жодного чека не дають 100% . А яке благородне прикриття для перевіряючих органів "Це-ж для АТО купляють" які в с***ку податкі.
Лучанин Показати IP 7 Лютого 2015 02:47
а я давно казав пора лавочку прикривати
бандеровець Показати IP 7 Лютого 2015 07:59
у вас націнка 30% то так і пишіть а не 15-20
У-ух! Показати IP 7 Лютого 2015 08:43
Це ті зношені берці на які гроші збирали? А тепер продають.
Андрій Показати IP 7 Лютого 2015 09:49
Заходив до цього магазину, що сказати, товар сильно б\у і явно хлопчики відкрились "під війну" підзаробити грошенят, і магазином то важко назвати, , якась металева будка з ванючими штанами і бєрцами за явно не соціальною ціною, за таке треба розстрілювати. В Луцьку є пристойний магазин і навіть на ринку краще купити і більш якісніше, і замітьте ті люди торгують давно і не відкривались під час війни заробити грошей на тих хто їх захищає!! Ганьба! Інколи дивуєшся наскільки зашкалює аморальність таких людей!
Патріот Показати IP 7 Лютого 2015 11:07
Я був на сході і щось не можу зрозуміти чому батьки мають купувати солдату одяг коли є такі великі благодійники як самооборона. Вся Волинь здає гроші на АТО, якщо вас призивають варто звернутись до волонтерів і вас одінуть.
123 Показати IP 7 Лютого 2015 14:57
База реалізації краденого?
Анонім Показати IP 7 Лютого 2015 16:25
краденого не краденого, але привезоного в тюках за копійки як мінімум, а продається по реально ринкових цінах, і аж ніяк не "соціальних". Великі комерсанти вирішили підзаробити на війні)))! Купував речі в магазині подібного напрямку в Луцьку, не буду називати якому щоб не було реклами, але ціни не вищі, і це ж при тому що там торгують з націнкою! І не відкривались під АТО. Кароче самооборона скомпроментувала сама себе...
Луцьк Показати IP 7 Лютого 2015 18:00
ЦИТАТА 1. - "Тож, для того, аби на вояках не наживалися, активісти вирішили посприяти у створенні спеціального місця, де армійські речі будуть реалізовувати за собівартістю – тобто, за скільки купили – за стільки й продали." ЦИТАТА 2. - "Суть соціального проекту полягає у тому, що солдату достатньо принести документ, що засвідчує про те, що він є військовослужбовцем. У такому разі усі речі йому продадуть за тими самими цінами, що і закупили. Інший же бізнесмен надав активістам у кредит партію військового одягу, який постійно возить з-за кордону. " Виникає ряд питань щодо соціальності даного "бізнесу": 1. Не кожен військовий є потенційним учасником АТО (а якщо хтось вже був ?), а як щодо бійців "Світязя", інших працівників силових структур? 2. В Цитаті 2. відмічено, що речі надані підприємцем? У нього були всі документи на товар? Чи лише декларація з митниці про те, що даний вантаж призначався для АТО? Невже й податки заплачені? Хто встановлював той мінімум ціни? 3. Зарплата продавцю? Продавець теж оформлена згідно чинного законодавства? Цікаво хто відкривав підприємця, а як сплачується податок на ЗСУ? 4. Самооборона говорить "Щодо безкоштовної допомоги, то відтепер члени ГО «Самооборона Волині» споряджатимуть лише конкретні батальйони, які перебувають на передовій. " Дозвольте поцікавитись конкретикою.... які батальйони?
ЛіСельБі Показати IP 7 Лютого 2015 20:36
Гарно модери працюють, видаляють коменти ... На рахунок Луцької самооборони можу сказати, що вони з самого початку наживались на людях і далі продовжують в тому ж напрямку, просто прикриття різні.
оппа до ЛіСельБі Показати IP 18 Лютого 2015 20:31
Це вже волонтери...:)))
мародеры Показати IP 8 Лютого 2015 11:02
а такими есть торгующие военным добром во время войны растреливались на месте.где коментарии милиции и сбу. солдата должны одеть в армии.
свій Показати IP 8 Лютого 2015 17:43
а ви й далі здавайте гроші самообороні...
патріот Показати IP 18 Лютого 2015 20:24
Кому війна, а кому мати рідна! Людей за ЛОХів як мали, так і мають, а люди ведуться на "пісні" тої самооборони!:)
такоттак Показати IP 18 Лютого 2015 20:29
Тут Рижков, у Києві Гонтарева з Яценюком і Ко. ляпота! А вам газ дорожчий на 280% отримуйте і радійте, ціни у магазинах, бензин, ВСЕ...!!! Що за люди, на що своє життя проміняли...???
факт Показати IP 18 Лютого 2015 20:37
Був нероба-самооборонівець, а став волонтер-підприємець! Одних мобілізують і на війну призивають- відправляють - інші собі статки наживають... Україна у всій красі... :( А люди поруч ходять всі сліпі...
З фронту Показати IP 19 Лютого 2015 12:21
Рижков, як ти вже всіх задрав своєю непорядністю, нахабством, жлобством... Почитай коменти людей, може і є тролі, але 99%, це люди, що пишуть реальну правду про Вашу фірмову "лавочку". Подивись на себе в дзеркало, стоїш, торгуєш на війну. А чому не в добровольцях, чому не в ЗСУ, самооборонець грьобаний. З Вас (тобі подібних) активістів на Схід ніхто не рушив, під різними проектами никаєтесь. 3000 євро в кредит під товар - тупішої версії важко придумати, клоуни. Скільки вже вділи (взули, накормили тощо) доборовольчих батальйонів? Хотілося б побачити реакцію на цю "лавочку" УМВСУ, УСБУ, прокуратури, податкової. Якщо вона і далі буде діяти, під прикриттям АТО, всі ці контори при дєлах. У Луцьку взагалі пішла тема - там де цей активіст, обовязково якась МУТКА....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus