USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Водіїв у містах зобов’яжуть їздити на меншій швидкості

26 Липня 2017 08:00
Міністерство інфраструктури України погодило проект постанови уряду "Про внесення зміни до пункту 12.4 Правил дорожнього руху", надіслане листом Державного агентства автомобільних доріг України.

Про це повідомила прес-служба Укравтодору на сторінці у Facebook.

"З метою наближення законодавства України до європейських стандартів, проектом передбачаються зміни в пункт 12.4 Правил дорожнього руху в частині зменшення швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах із 60 до 50 км/год. При цьому з 23:00 до 6:00 години у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю не більше 60 км/год ", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що документ допоможе зменшити кількість аварій на дорогах.

"В Європі питання безпеки на дорогах є одним із пріоритетних. Зменшення швидкості в населених пунктах лише на 10 км/год на 90% зберігає життя людей у разі дорожньо-транспортних пригод. Важливим вважаю крок приведення законодавства України до європейських стандартів, адже це збережені життя тисяч людей", - заявив голова Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Водій Показати IP 26 Липня 2017 08:36
Звичайно правильно дбати за безпеку людей і в населених пунктах суттєво обмежити швидкість. Але в нас все як завше половинчате. В Європі швидкість в містах і селах звичайно нижча ніж у нас, але, ще забули сказати, що для компенсації часу, між населеними пунктами там є хороші дороги, де можна їхати швидко, тому в середньому виходить добре. Як буде в наших реаліях, де між містами дороги зазвичай існують тільки на Google maps - будемо бачити. І ще - той хто носиться по місту зі швидкістю 100+, так і буде носитися, незалежно яке обмеження стояти буде. Просто в нас спочатку треба реально впровадити принцип невідворотності покарання, а потім все інше. Аналогія - алкоголь за кермом, вже і штрафи збільшили, і посвідчення нібито вилучають - а реальні результати доволі сумнівні. Прикладів навіть тут на Волині - кожен день читаємо.
65453512 Показати IP 26 Липня 2017 09:19
Ну ну. Візьмемо для прикладу Люблін чи Варшаву, всі акуратно їдуть соточку і аварійність набагато менша ніж у нас. А все через те, що ПРОДУМАНО і ЯКІСНО нанесена дорожня розмітка, встановлені світлофори і якісні дороги.
Kostia Показати IP 26 Липня 2017 09:25
Краще розмітку намалюйте на всіх ділянках дороги і правильно! А то лише намальована полоска між смугами руху від перехрестя до перехрестя. А на розвязках НІЧОГО - їдь як хочеш... 50 км/год звісно добре. Але не вирішить ситуацію. Проблема в іншому.
Водій Показати IP 26 Липня 2017 09:54
У нас є один дієвий «знак» обмеження швидкості- лежачий поліцейський,на жаль.
Лучанин до Водій Показати IP 26 Липня 2017 10:09
Проте якщо ви будете їхати на чомусь більшому та ширшому то того лежачого не побачите і не відчуєте.
Водій« до Лучанин Показати IP 26 Липня 2017 22:26
« не побачите »-згідний.Відносно«не відчуєте»-готовий посперечатись.В адекватному стані людина зреагує,А ,відносно більшого та ширшого,там процент неадекватів мізерний.
Вася Показати IP 26 Липня 2017 09:57
Так, а чим вимірювати швидкість будемо? Вовочка в школі запитує вчительку: - Марія Іванівна, а правда, що всі в поліції маленького зросту? - З чого ти узяв? - А тато сказав, що усі поліцейські йому до ср*ки.
Лучанин Показати IP 26 Липня 2017 10:06
А скільки аварій відбулося при швидкості 60 км/год? Чи може аварії в більшості відбуваються при перевищенні цієї швидкості? Навіть зменшення до 20 км/год не заборонить бухим їхати 100 по місту і порушувати інші пункти правил. Тут палка в іншому - зменшення швидкості з 60 до 50 в більшості авто збільшить розхід палива, тобто це не за людей думають а знову та сама нажива.
Небайдужа до Лучанин Показати IP 26 Липня 2017 10:51
Ну до чого розхід пального ? До чого нажива вже тут? В Європі також нажива коли існує обмеження швидкості ? Завтра ваші діти чи немолоді батьки вийдуть дорогу переходити а хтось буде їхати так ,щоб не зекономити пальне - що тоді?
Небайдужа Показати IP 26 Липня 2017 10:22
Давно пора прийняти обмеження швидкості.Та згідна на папері таке прийняття нічого не дасть - у нас певно ще за порушення правил збільшувати покарання не лише штрафом ,а й вилучнням прав на декілька років. Для прикладу в Луцьку вулиця Карпенка-Карого на , якій ніколи не зустрінеш поліцію (за винятком тих випадків коли вже сталась аварія) - а так там і перевищення швидкості , і не пропускають пішоходів машини навіть на пішоходному переході , горезвісний перехресток напроти "Срібнихлелек" та жд переїзду та ще сюди додайте щовечірні та нічні перегони байкерів.
Роман Показати IP 26 Липня 2017 10:57
В нас замість того щоб дивитись за дорожньою обстановкою водій змушений дивитись під колеса щоб не залишитись без коліс. Зробіть дороги і аварійність зменшиться. Але ж це треба щось робити. А так взяв і заборонив і робити нічого не треба.
Тарас Показати IP 26 Липня 2017 11:47
Доки поліцейським заборонено користуватися оадарами, то ставте обмеження хоч 1 км за год. Головне потім докажіть що я перевищив))) отак і живемо. Просто ті хто не їздить за кермом, не розуміє, що це тупо відмивання грошей. Зараз знаки по всій україні поміняють, перепишуть пдр. Витратять багато мільйонів на рівному місці. Бо радарів як не було, так і нема, і не відомо коли будуть, отож ніхто все одно не буде знати хто і з якою швидкістю де рухався!
Тарас Показати IP 26 Липня 2017 11:51
І ще хотів би доповнити за збільшення штрафів. Та ж сама ситуація що я й за знаки написав. Можуть намалювати обмеження 1 км на год, і штраф за перевищення 1 000 000 грн. Але вже попередньо можу сказати що вони не мають права за це покарати! Тому що потрібні якісь докази, на що вони будуть спиратися? Чим зафіксовано правопорушення!?
Високо лежачий поліц до Тарас Показати IP 26 Липня 2017 22:31
А я про що.(див.вище)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus