USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Водонапірна башта у Дерно могла впасти і на школу. ФОТО

8 Квітня 2010 14:06
Учора на шкільному подвір’ї у селі Дерно Ківецівського району впала водонапірна башта.

У постраждалих дітей важкий психоемоційний стан, - пише «Волинь-нова».

Четвертий урок у Дернівській ЗОШ добігав кінця. У другокласників вже завершилась фізкультура. О дванадцятій сорок п’ятеро дітлахів разом із вчителькою рушили зі спортмайданчику до школи.

Раптом із башти, яка розташована поруч зі шкільним корпусом, ринула вода. Діти кинулися назад на майданчик і в цей момент їх змив потужний кількатонний струмінь води.

Директор школи Ніна Загайна розповіла, що до школи терміново викликали батьків. Не знаючи ситуації, дехто голосив ще від шкільних воріт. На щастя, обійшлося без жертв.

Терміново виїхали дві машини швидкої допомоги. Готувалися залучити навіть шкільний автобус, аби доправляти ним батьків та дітей до лікарні. Але в цьому не було потреби. Сімейний лікар Галина Хмілевська запевнила, що дітям надали необхідну першу медичну допомогу.

«У кількох дітей є садна, подряпини. Одна дівчинка вибила зуб. Одну дитину мама відвезла до обласної лікарні в Луцьк, а п’ятеро доставлені в Ківецівську центральну районну лікарню. У дітей важкий психоемоційний стан», - розповіла лікар.

За словами медиків, навіть ті діти, які просто бачили це жахливе видовище, поприходили додому перелякані.

Водонапірна вежа, як і школа, споруджена у 1965 році. З того часу жодних проблем чи перебоїв у роботі не виникало. Проте, за словами директора школи, взимку в дуже сильні морози вода всередині замерзала і помпувати її було неможливо. Тому в суворі зими навколо башти розкладали вогнище, аби розтопити лід середині.

Зіграв роль і високий рівень ґрунтових вод, - пише газета. Сама башта була закріплена у землю зовсім небагато – до двох метрів. Стояла вона близько біля доріжки, якою діти ходили на спортмайданчик і в туалет. Якби вежа впала в інший бік, то просто розвалила б пів стіни шкільного корпусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
NBA Показати IP 8 Квітня 2010 15:17
Цікава у Вас фотогалерея - вчора ця башта була ЦЕГЛЯНА! А сьогодні - металева? Можливо, треба бути трохи об'єктивнішими в виборі фото?
маруся Показати IP 8 Квітня 2010 19:16
Мене найбільше вразило не те, яка вона, а те, що вона була закопана лише на 2 метри!!!Це диво,що впала простоявши СТІЛЬКИ років!І що, ніхто не подивився,не перевірив коли приймали школу до навчального року?!А де ж були контролюючі органи, всюдисущі та заангажовані? -
контролюючий орган - СПЕЦІАЛІСТ! Показати IP 8 Квітня 2010 22:02
цікаво хто тобі сказав, що на два метри? ти міряла глибину? звичайно, найлегше зараз сказати що винними є контролюючі органи, а де ти бачила, щоб вони що-небудь колись контролювали...........???????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus